3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Öğrencilerden Aktütün'e mektup

Kayseri Aydınlıkevler Lisesi öğrencileri, ''Çiçekler Solmasın'' kampanyası kapsamında 17 askerin şehit düştüğü Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün köyüne mektup ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Aydınlıkevler Lisesi Öğrenci Demokrasi Meclisi Başkanlığı seçiminde aday olan 12 öğrencinin propaganda döneminde ortaya çıkardıkları Aktütün köyündeki çocuklara mektup gönderme fikri, rehber öğretmeni Serap Polat'ın katkılarıyla bir kampanya haline dönüştü. Öğrencilerin duygularını içeren mektup ve kırtasiye malzemelerinin içinde bulunduğu kutu, Aktütün Köyü Muhtarı Cever Çalışkan'a ulaştırılmak amacıyla Aydınlıkevler PTT Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Rehber öğretmen Serap Polat'ın okuduğu mektuplardan birinde, "Sayın Aktütün Köyü Muhtarı Cever Çalışkan, öncelikle sizden özür diliyoruz yaşadıklarınız hakkında şu ana kadar bir bilgimiz olmadığı için. Bizler Kayseri Aydınlıkevler Lisesi öğrencileriyiz. Yaşadığınız üzücü olayı izleyince çok üzüldük. Sizinle ve çocuklarınız için ne yapabiliriz diye düşündük. Yaşadığınız o kötü olayı yeniden hatırlatmak istemiyoruz. Ancak haberlerden gördüğümüz kadarıyla çocuklar geleceğe umutla bakamıyor. En çok da buna üzüldük. Sizin ve çocuklarınızın yanında olmak istiyoruz. Onlara gelecek için umut vermek ve eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. En kısa zamanda öğretmenlerimiz ile ziyaretinize geleceğiz. Sizden bir ricamız var. Lütfen bu mektupları köyünüzde okuma yazma bilen çocuklara dağıtın. Köyünüzdeki kardeşlerimizle mektup arkadaşı olmamızı sağlayın. Tekrar geçmiş olsun diyor, köyünüzde yaşayan büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bize mektupla ihtiyaçlarınızı yazarsanız çok sevinirim" ifadeleri yer aldı.

Serap Polat, Genelkurmay Başkanlığı ile gerekli yazışmalar tamamlandığı takdirde Aktütün'e giderek buradaki çocuklara kırtasiye ve giyim yardımı yapacaklarını söyledi.

Polat, Doğu ve Güneydoğu'da umudunu kaybetmek üzere olan öğrencilere umut ışığı olmak için tüm gençleri aralarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?