4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Öğrencilerden babalarına mektup

Kayseri Aydınlıkevler Lisesi Yeşilay Kulübü öğrencileri anlamlı bir organizasyona imza atarak, babalarına sigarayı bırakmaları için mektup gönderdiler.

Aydınlıkevler Lisesi öğrencileri ve Yeşilay Kulübü Rehber öğretmeni Ali Güngör'ün organize ettiği programda öğrenciler, okul binasından yürüyerek Aydınlıkevler postanesine gitti.

Buradan babalarına sigarayı bırakmaları için mektup yollayan öğrenciler, mektuplarında, “Aydınlıkevler Lisesi Yeşilay Kulübü olarak bizler bugünü fırsat bilerek, siz büyüklerimize sigaranın zararını hatırlatmak ve yeni çıkan sigara yasağı konusunda bilgilendirmek için bu mektubu yazdık. Bilişiminde nikotin ve 4 bine yakın zehirli madde bulunan tütün bitkisinin yaprağından yapılan sigara, beyin tümörlerinin yüzde 99'u, beyin kanamalarının yüzde 85’i, akciğer kanserlerinin de yüzde 90’ını sigara meydana getirmektedir. Biz Yeşilaycı gençler, içenin değil sigaranın düşmanıyız, sizleri çok seviyoruz ve sağlınızın bozulmasını istemiyoruz. Bizlere olumlu örnek olun” diyerek babalarına mektuplarını yolladılar.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?