4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Öğrencilere su tasarrufu broşürü

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, hazırladıkları su tasarruf broşür ve afişini Sağnak Koleji İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıtarak “Suyumuzu tasarruflu kullanalım” dedi.

Suyun, insan yaşamının ve doğal hayatın devamı bakımından çok önemli olduğunu açıklayan Batukan “21. yüzyılın en büyük problemi olan küresel ısınma, su kaynaklarının yetersiz kalmasına ve zamanla yok olmasına neden olacaktır. Bu büyük felakete karşı şimdiden kollarımızı sıvamamız ve genç-yaşlı-çocuk hepimizin üzerine düşün görevi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu görev ise; suyumuzu tasarruflu kullanmaktır” diye konuştu.

Yeryüzündeki hayatın ve medeniyetin devamının suya bağlı olduğuna dikkat çeken Batukan, “Güzel kentimizde kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı 65 tondur. Bunun büyük bir bölümü tuvalet ve banyo da tüketilmektedir. Sizlerden, bu alanlarda kullanılan su da tasarruf yapmanızı rica ediyorum” dedi.

Kurum olarak, şebekedeki su kayıplarını önlemek için 1997 yılından beri büyük yatırımlar yaptıklarını kaydeden Batukan, “Mevcut su kaynaklarımız 2050 yılına kadar yeterli. Ancak küresel ısınma, yağışların azalmasına ve su kaynaklarımızın tükenmesine neden olmaktadır. Bizler gelecekte su sıkıntısı yaşamamak için şimdiden üzerimize düşün görevi yerine getirelim” diye konuştu.

KASKİ'nin bu tür gayretlerini takdirle izlediğini açıklayan Sağnak Koleji Müdürü Kemal Nakipoğlu ise “Suyun çok değerli olduğunu ve tasarruflu kullanmak gerektiğini, temel eğitimden vermek çok yerinde bir karar. Çünkü herşey ilköğretimden başlıyor. Şimdiden çocuklarımızın bilincine suyun önemini yerleştirmeliyiz ki gelecekte susuzluk çekilmesin” dedi.

Batukan, daha sonra ilköğretim okulu öğrencilerine su tasarrufu broşürü dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?