5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Öğrencilerin ÖSS heyecanı

Kayserili adaylar geleceğini değiştirecek Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girerken, sınavın bitmesini heyecanla okul bahçesinde bekleyen aileleri ise dua etti. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde ÖSS'ye giren 37 engelli aday ise, sınava girmenin heyecanını yaşadı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ÖSS'ye giren adaylar içerde, aileleri ise dışarıda ter döktü. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ana binasının değişik salonlarında sınava giren çok sayıda aday, görevlilerin aramalarıyla saat 09.00'dan itibaren salonlara alınmaya başlandı.

İlk defa ÖSS'ye giren 18 yaşındaki Osman Çevik, yıl boyunca sınava iyi hazırlandığını belirterek, tüm adaylara başarılar diledi. İlk defa sınava girmenin heyecanını yaşayan oğlunun sınavının bitmesini bekleyen anne Leyla Çopaloğlu, ÖSS'ye giren adaylar için dua etti.

Fakülte bahçesinde sınavın bitimini bekleyen çok sayıda aile ise, okul bahçelerinde dua etti ve Kur'an-ı Kerim okudu.

37 ENGELLİ DE TER DÖKTÜ

Kayseri'de sadece Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde ÖSS'ye giren engelliler de sınav heyecanı yaşadı. Görme, işitme ve bedensel engelli birçok genç, eğitmenleri nezaretinde sınava girdi.

Engellilere 19 sınıfın ayrıldığı bildirilirken, özürlü adaylara 225 dakika süre tanınacak. Görme engellilerin ayrı ayrı sınıflarda sınava girdikleri öğrenilirken, her görme engelli adaya ise 2 eğitmen yardımcı oluyor.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ise, sınav süresince okul yakınlarında gürültü yapılmaması için uyarılarda bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 11:57:57
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 12:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?