3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Öğrencilerin yemekleri görücüye çıktı

Kayseri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından 2. Öğrenciler Arası Yemek Yarışması gerçekleştirildi.

Kayseri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yemek Salonu'nda yapılan yarışmaya öğrenciler kendilerine özgü olarak yaptıkları 20 çeşit yemek ile etkinliğe katıldı. Jüri üyeleri öğrencilerin hazırladığı 20 yemeği, renk, koku, görünüm, pişmişlik, özgünlük ve lezzet kriterlerine göre değerlendirdi.

Okul Müdürü Hasbi Alpaslan yaptığı açıklamada, Turizm Haftası sebebi ile bu tür bir etkinlik düzenlediklerini ve bunu geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Alpaslan, jüri üyelerinin öğrencilerin yemeklerini belirli kriterlere göre değerlendireceğini ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler armağan edileceğini dile getirdi.

Yemeklerin değerlendirmeleri sona erdikten sonra Yasin Büyükkurt isimli öğrencinin ateşte soğan fılembe gösterisi ilgi ile izlendi. Jüri üyelerinin yemekleri değerlendirirken bir hayli zorlandığı gözlemlenirken, birinciliği Mexican Biftek isimli yemeği ile Okan Emre, Deniz Göksen Kavraal kazanırken, ikinciliği Menekşe Kebabı ile Oğuzhan Çelik, üçüncülüğü ise Çin Usulü Köfte yemeği ile Yasin Büyükkurt kazandı. Yarışma sonunda birinciye altın, ikinciye saat ve kitap, üçüncüye ise sadece kitap hediye edildi.

Ankara'daki Bölgesel Yemek Yarışması'nda Kayseri Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni temsil eden Yasin Büyükkurt'a onur belgesi verildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 16:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?