1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Öğretmen adaylarında ilginç eylem

Kayseri'de atama bekleyen öğretmen adayları, ilginç bir eylem yaptı. 

Türk Eğitim-Sen Kayseri Buşe Başkanlığı'nın organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğretmen adayları, ağızlarıyla yapay kuş tutarak, atamalarının yapılmasını istedi. Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, eylem öncesi bir konuşmak yaparak, okullarda şiddetin sona erdirilmesi için genç öğretmen adaylarının kadroya alınması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Türkiye'de 200 bin civarında eğitim çalışanı boş gezmekte. Bugün aramızda, beden eğitimi öğretmenleri, eğitim fakültesi, fen edebiyet fakültesi ve ilahiyat fakültesi mezunları bulunmakta. Okullarda şiddeti bitirmek istiyorsanız, lütfen bu gençleri kadroya alınız. Çünkü bu gençler bu ülkenin bir değeridir. Misyonerlik faaliyetlerinin bitmesini istiyorsanız, boş gezen ilahiyatçıları kadroya alınız" dedi. Ali İhsan Öztürk, yapılan eylemleri şov olarak nitelendirenleri de kınadıklarını sözlerine ekledi. 

Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu Levent Kaya, haftalardır atama yapılması için mücadele verdiklerini söyledi. Beden eğitimi sınavlarında, birçok sportif branşta sınava tabii tutulduklarını belirten Levent Kaya, birçok zorluğa göğüs germelerine rağmen mesleklerine kavuşamadıklarını kaydetti. Kaya, "Biz beden eğtiimine girerken, mülakkatta birçok sportif aktiviteye tabi tutuluyoruz. Uzun, kısa mesafe koşu, şınav, mekik ve sıçrama gibi sınavlardan geçiyoruz. Bunlardan sonra beden eğitimini okuyoruz ve bitirdikten sonra, mesleğimizi bu bilgilerle icra ediyoruz. Demek ki biz her türlü sporu yapsak da her türlü beceriye sahip olsak da mesleğimize kavuşamayacağız. Biz de ağzımızla kuş tutalım dedik. Bütün arkadaşlarım ağızlarıyla kuş tuttular, inşallah atanırlar" diye konuştu. 

Eyleme katılan öğretmen adayları, yanlarında getirdikleri yapay kuşları ağızlarıyla tutarak, atama istediklerini dile getirdi. Öğretmen adaylarının bu tepkisine bazı vatandaşlar destek verirken, öğretmen adayı çocuğunun ataması gerçekleştirilmeyen emekli öğretmen Nihat Kaya da bir konuşma yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 14:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?