8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Öğretmen Okulları 163 yaşında

ÖĞRETMEN OKULLARI 163 YAŞINDA

Öğretmen Okulları'nın kuruluşunun 163. yıl dönümü düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Öğretmen ve eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

İl Özel İdare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, "Geçmişi Darülmuallimin'e dayanan ve günümüze kadar çeşitli adlar altında faaliyet gösteren öğretmen okulları, mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik ve beraberlik duygularının gönüllere nakış gibi işlendiği eğitim yuvaları olmuştur" diyerek şunları söyledi:

"16 Mart'ta öğretmen eğitiminin geçmişini değerlendirirken, gelecekteki planlamasına ışık tutacak heyecanı, mesleki bilinci ve heyecanı canlı tutmayı amaçlıyoruz.

Çağdaş ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz, bizi o hedefe ulaştıracak gençleri yetiştirecek olan öğretmenlerimizi, bilgi ve teknoloji çağının gereklerine uygun şekilde donatabilmemize bağlı bulunmaktadır. Bu amaçla bütün okullarımız başta bilgisayar ve internet olmak üzere çeşitli bilişim teknolojileri ile desteklenmektedir. Çünkü öğretmene ve eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır."

ÖĞRETMEN OKULLARI 163 YAŞINDA
ÖĞRETMEN OKULLARI 163 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:53:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 16:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?