3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Öğretmenler Günü Hacılar'da kutlandı

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Hacılar Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan kutlama programına Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Küçük’ün açılış konuşmasından sonra ataması yapılan 4 bayan öğretmen yemin ederek göreve başladı.

Daha sonra Boydak İlköğretim Okulu öğrenci korosu tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi. Daha sonra Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’in, öğretmenler onuruna verdiği yemekte, meslekte 10 yılını dolduran öğretmenlere plaket takdim edildi. Öğretmenler Günü dolayısıyla Boydak Holding tarafından tüm öğretmenlere halı hediye edildi.

Burada konuşan Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, bir milletin kalkınmasının ancak eğitimli bir toplumla olacağını söyledi. Öksüz, “Biz toplum olarak ne kadar kaliteli ve eğitimli olursak, beşeri sermayemiz ne kadar güçlü olursa, gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi daha çabuk alırız. Elbette ki, öğretmenlerimiz çok iyi şartlarda olsunlar, çok iyi evlerde oturup iyi arabalara binsinler isteriz, ama olayın özü bu değil. Bazı meslekler maddi doyumların olduğu meslekler değil, manevi doyumların olduğu mesleklerdir. Öğretmenlikte bunların başında gelir. Biz sapla samanı karıştırdığımız zaman olmaz, yapamayız, başaramayız. Fedakarlık ruhuna sahip olmayan arkadaşım, bu meslekte başarılı olamaz. Kusura bakmayın hiç konuşmamamız gereken şeyleri konuştuk, ama biz sizleri çok seviyoruz, çok değer veriyoruz. Bu tür günlerde her zaman el ele gönül gönüle olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu yemeğimiz güzel bir gelenek haline geldi. Bu imkanı bizlere sağladığı için Belediye Başkanımız Ahmet Herdem’e teşekkür ediyorum” dedi.

“HACILARDA BEN PARASIZLIKTAN OKUYAMIYORUM DİYECEK KİMSE KALMADI”

Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise, eğitimle iç içe olduklarını söyledi. Başkan Herdem, “Göreve başlayalı 10 yıl oldu. 10 yılda, 10 okul yaptırdık. 10 yıldır Hacılar’da çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alabilmesi, biraz daha iyi yetişebilmesi uğruna emek verdim. Allah sağlık sıhhat verirse emek vermeye de devam edeceğim. Hacılar’da ki dernek vasıtasıyla 600 öğrencimize burs veriyoruz. İlçemizde ben parasızlıktan okuyamıyorum diyecek kimse kalmadı. İnşallah bundan sonra da buna devam edeceğiz. Biz, tüm Hacılarlılar olarak şuna inanıyoruz. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine, üreten ve iyi eğitim almış insanlar götürecektir, bunlar taşıyacaktır. Cahil insanlarda bu seviyeye gelmemek için arkadan çekeceklerdir. Ama biz galip geleceğiz. İçimizde bu duyguyu taşıyan hemşerilerimiz, bu duyguyu taşıyan hayırseverlerimiz ve bu duyguyu taşıyan siz değerli öğretmenlerimiz olduğu müddetçe, Avrupa istese de istemese de muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız” dedi.

Program daha sonra Ahmet Bahadır isimli öğretmenin kendi yazdığı şiirleri okuması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?