1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Oğuzhan, dört kişiyi kurtardı

Kayseri’de beyin kanaması sonucu ölen 8 yaşındaki Oğuzhan Şahin, ailesinin bağışladığı organlarıyla 4 kişiye can verdi. Oğuzhan’ın ölüm haberi, okulunda ve arkadaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu.

ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin kanaması tanısıyla tedavi gören ilköğretim okulu ikinci sınıf öğrencisi Oğuzhan Şahin’in 24 Mart cumartesi günü beyin ölümünün ardından ailesi organlarını bağışladı.

Oğuzhan Şahin’in böbrekleri, kalbi ve karaciğeri başka hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Suat Öktem, "Kayseri’de organ nakli bekleyen çocuk hastamız olmadığı için karaciğer ve kalbi Malatya ve Ankara’ya gönderdik. Böbreklerden biri 38 yaşındaki Aslan Demirhan’a, diğeri ise 31 yaşındaki Yusuf Dinçer’e takıldı" diye konuştu.

ASKERİ UÇAKLA NAKİL

Şahin’in karaciğeri uzmanlar tarafından alınarak Kayseri’den Malatya’ya askeri uçakla ulaştırıldı. Saat 04.00’de getirilen karaciğerin Adıyaman’da oturan 15 yaşındaki İsmail Koç’a nakledileceği açıklandı. Koç, kendisine uygun karaciğer bulunduğunun bildirilmesi ardından Malatya’ya gelerek beklemeye başladı. Karaciğeri değişecek olan İsmail Koç, kendisine nakledilecek organın Malatya’ya getirilmesi için uçak tahsis eden 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’a teşekkür ederken "Hayatım kurtulacak" dedi.

ACIMIZ HAFİFLEYECEK

Oğuzhan Şahin’in işçi olan babası Özcan Şahin ise "Oğlumun organları başkalarında yaşayacak. Böylece acımız, üzüntümüz biraz olsun hafifleyecek" dedi. Şahin’in kalbinin ise nakle uygun bulunmadığı, kalp kapakçıklarının daha sonra belirlenecek bir hastaya nakledileceği bildirildi.

Bu arada beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlanan karaciğeri İzmir’de 3 yaşındaki Nesrin Harmancı ile 43 yaşındaki Havva Akkuş’a hayat verdi. Tek karaciğeri ikiye bölerek iki hastaya yaşama şansı veren nakil ekibinin başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, "Split denilen yöntemi uygulayarak bölünmeye uygun karaciğeri iki hastaya takıyoruz. Bu iki hastamız da tek karaciğerle hayat buldu, ikisinin sağlık durumu iyi" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 10:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?