1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Okçular Gürcistan yolcusu

Gürcistan Okçuluk Federasyonu, Erciyes Üniversitesi ve Okçuluk İhtisas Kulübü’nü Batum’da ki, “14. Geleneksel Uluslararası Okçuluk Müsabakalarına” davet etti.

Gürcistan Okçuluk Federasyonu, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Okçuluk İhtisas Kulübü’nü, 01-05 Ekim 2007 tarihleri arasında Batum’da yapılacak olan, “14. Geleneksel Uluslararası Okçuluk Müsabakaları”na davet etti. Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Üstün Tuncer, bay ve bayan olmak üzere 8 sporcudan oluşan Kayseri Okçuluk Takımı’nın, 30 Eylül Pazar günü, Batum’a gitmek üzere Kayseri’den ayrılacağını bildirdi.

Gürcistan Federasyonu’nun konuğu olarak Batum’a gidecek olan Erciyes Üniversitesi ve Okçuluk İhtisas Kulübü takımında, bayanlarda Selma Kaya, Nilgün Ocaktan, Melike Atıcı ve Gökçen Tekeli, erkeklerde Ayhan Kaya, M. Şahin Karaçam, Ali Vatansever ve Tevfik Şahin yer alıyor. Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Üstün Tuncer, Gürcistan seyahati öncesi yaptığı açıklamada, Kayseri okçuluğu’nun başarılı bir dönem yaşadığına dikkat çekti ve bu nedenle çok sayıda ülkeden özel turnuvalar için davet aldıklarını bildirdi.

Federasyon İl Temsilcisi Üstün Tuncer, Batum’da yapılacak olan uluslararası müsabaka ile ilgili şu bilgileri verdi; “Türkiye Okçuluk Milli Takımı’nın iskeletini Kayserili okçular oluşturmaktadır. Ayrıca, Kayseri Bölgesi Antrenörü İzzet Tekeli, aynı zamanda milli takımda da görev yapmaktadır. Kayserili okçuların Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aldıkları başarı, diğer ülkelerin dikkatini Kayseri üzerine çekti. Çok sayıda yabancı ülkeden müsabaka teklifi alıyoruz. Ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle, bu tür turnuvalara şimdiye kadar katılma imkanı bulamamıştık. Gürcistan Federasyonu’nun daveti ise, federasyon çalışmaları ile kulüp çalışmalarımızı etkilemediği için uygun bulundu. Okçularımızı, uluslararası müsabakalarda yarıştırarak, tecrübelerini artırmayı, Dünya ve Avrupa şampiyonalarına bu yolla hazırlamayı planlıyoruz. Gürcistan’da ki müsabakalara 20’ye yakın ülkenin katılması bekleniyor. Takımımız, daha çok Erciyes üniversitesi’nde öğrenim gören ve milli takımlarda görev alan sporcularından oluşturuldu. Takımımızın, bireysel ve takım yarışmalarında başarılı olacağına inanıyorum. 14 yıldan bu yana düzenlenen ve okçuluk sporunun dünyadaki en prestijli turnuvalarından birisi olarak kabul edilen “Gürcistan 14. Geleneksel Uluslararası Okçuluk Müsabakaları”, Kayserili okçuların elde edecekleri başarı yanında, önemli bir tecrübe olması yönüyle de bizim için önem taşımaktadır” şeklinde ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 10:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?