3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

OKS birincisi altınla ödüllendirildi

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Orta Öğretim Kurumları (OKS) sınavında 500 tam puan alarak 97 öğrenci ile birlikte Türkiye birincisi olan Gökçe Canhilal'i cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu öğrencisi Gökçe Canhilal'in Türkçe-Matematik ve Matematik-Fen puan türlerinde 500 tam puan alıp Türkiye birincisi olduğunu belirterek, "Gerçekten Kayserimizin iftiharı olmuştur. Ben de kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve cumhuriyet altını ile ödüllendiriyorum" dedi.

Gökçe Canhilal ise sonuçlara baktığında 100 sorunun hepsinin de doğru olduğunu gördüğünü belirterek, "Bugün okula gittik ve internetten sonuçların doğru olduğunu ve Türkiye birincisi olduğumu öğrendim. Çok sevinçliyim" dedi.

Öte yandan, Türkiye ikincisi olan Yılmaz Akansu İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Şengül de İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata tarafından ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 15:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer kara IP: 88.226.230.xxx Tarih : 12.07.2008 10:54:14

Öncelikle bu öğrencimizi tebrik ediyorum.Bu öğrencinin başarısı kayseri için ne kadar yeterli.Maalesef ilk 10 a giren iller arasında hem OKS de hemde OSS de maalesef Kayseri yok.Bence bunun nedeninide izah etmeliler diye düşünüyorum.Apar topar hemen birinciye sahip çıkan yöneticilerin bu başarısızlığın nedenlerinide araştırmasını bekliyorum.