4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Öksüz: Gerçekleri söylemiyorlar

Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirerek, açıklanan istatistiki rakamların ve ülkenin düzlüğe çıktığı yönündeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri il binasında düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştiren Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz, bir ülkenin sürekli iktisadi büyüme, adalet ve kültürel zenginleşme gibi 3 şartı yerine getirmediği müddetçe ayakta kalamayacağına dikkat çekti.

İhracatın arttığı yönünde istatistiki bilgiler verildiğini, ancak ithalatla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Öksüz, açıklanan rakamların da, ülkenin düzlüğe çıktığı yönündeki görüşlerin de gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Öksüz, "Atma Recep, din kardeşiyiz. İmana gel, insafa gel. Senden büyük Allah var. Manevi değerlerimle oynama. Senden öncekiler yeterince oynadı, sen de onlar gibi olma" diye konuştu. AK Parti hükümetinin 57. hükümet gibi çok berbat bir hükümetin ardından göreve geldiği için çok şanslı olduğunu iddia eden Öksüz, "Milletin hükümete olan güvenini yitirdiği bir dönemde göreve gelmek herkese nasip olmaz. Bu dönemde güzel işler yapılarak insanların güveni kazanılabilirdi; ancak böyle olmadı. AK Parti hükümeti de 57. hükümetin yolunda ilerliyor ve halk arasında ’Siz de öncekiler gibiymişsiniz’ sesleri yükselmeye başladı" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Gümrük Birliği ve terörler mücadelede 200 milyon dolar, batık bankalar nedeniyle de 50 milyon dolar zarara uğradığına değinen Öksüz, ülkenin toplamda 250 milyon dolarının heba edildiğini, şu anda bu paranın Hazine’de olması durumunda Türkiye’nin çok daha ileri seviyelerde olacağını belirtti. Hükümetin AB politikasını da eleştiren eski Bakan Öksüz, "Tarih aldık diye övünmek yersiz. Halk elde olana bakıyor. Türkiye’yi AB yolunda çok büyük tehlikeler bekliyor. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve akıl hocaları bunu görmüyor" diye sözlerini noktaladı.

Basın toplantısına Osmaniye eski Milletvekili Orhan Kavuncu ve partililer de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?