5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Okul harçlığını direksiyonda kazanıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde öğrenim gören ve ayda bir Kayseri'ye gelerek babasının yerine 1 hafta taksicilik yapan üniversite öğrencisi, günde 12 saat direksiyon çevirerek cep harçlığını çıkarıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlamacılık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Mehmet Peşkessoy (20), ayda bir memleketi Kayseri'ye gelerek taksicilik yapıyor. Taksici babası Hamdi Peşkessoy ile birlikte taksicilik yapan üniversite öğrencisi, günde 12 saat direksiyon başında kalarak harçlığını çıkarıyor.

Ailenin en büyük çocuğu olan Peşkessoy, ayda bir memleketine gelerek hem ailesini gördüğünü hem de kaldığı 1 hafta boyunca babasının yerine taksicilik yaptığını söyledi. Evin geçimine katkıda da bulunan genç taksici, sabah 08.00'de iş başı yaparak akşam 20.00'ye kadar 2002 model Şahin marka otomobiliyle ekmek derdine düşüyor.

Ehliyeti aldıktan hemen sonra taksicilik yaparak ailesinin geçimine az da olsa fayda sağlayan Peşkessoy, her gün çok farklı insanlarla karşılaştığını söylüyor. Taksiciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirten Peşkessoy, günde yaklaşık 20 TL kazandığını kaydederek, "2 senedir taksicilik yaparak cep harçlığımı çıkartıyorum. Ayda bir memlekete gelerek 1 hafta boyunca babamın yerine taksicilik yapıyorum. Zor bir meslek olan taksiciliğe artık alıştım. Okumak için bunu yapmak da istiyorum. Helal para kazanmak meşakkatli ama güzel bir duygu. Buradan kazandığım harçlığımla Kahramanmaraş'a dertsiz gidiyorum. Babam bize bu zamana kadar baktı. Ben de hem öğrencilik görevimi yapıyorum hem de ailemin bütçesine katkıda bulunuyorum. Geceleri bazı sarhoş vatandaşlar beni sıkıntıya sokuyor. Bunlara sabrediyoruz" dedi.

Ekmek teknesi olan taksisinin bakımını her gün yaptığını belirten Peşkessoy, boş kaldığı vakitlerde de ders çalışarak okuldan geri kalmamaya çalıştığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?