4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Okul kantinlerine sıkı denetim

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, gençlerin daha sıhhatli şartlarda yetişmesi için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini söyledi.

İmar, yol, asfalt, park gibi fiziki hizmetlerin yanında sağlık ve temizlik gibi çok önemli görevleri de bulunduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız, “Eğitim kurumlarının sağlıklı mekanlar haline getirilmesi için üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz. Okullarımızda haşere ve mikroplara karşı hijyenik ilaçlamanın yanında zabıta ekiplerimizle çocuklarımızın gıda alıp tükettiği okul kantinlerini de sürekli denetim altında tutuyoruz” dedi.

Sıhhatli ortamlarda eğitim yapılmasının sağlıklı bir gelecek için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Okulları ilaçlayıp temizliyoruz. Zabıta Müdürlüğümüz de okul kantinlerinde sürekli denetim yapıyor, kantin işletmecilerini uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyor. Denetimlerimiz sürekli biçimde devam ediyor. Çocuklarımızın sağlığı aileleri kadar bizim için de önemlidir” şeklinde konuştu.

Zabıta Müdürü Şaban Uğur da kantini olan 39 okulda denetim yaptıklarını, 6 kantinin uyarılarak bürokratik eksiklerini gidermesi için süre verildiğini, okul yöneticilerine de bilgi aktarıldığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?