7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Okul servisine %35 zam

Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası, yeni eğitim-öğretim yılı döneminde öğrenci taşımacılığına yüzde 35 civarında zam yapıldığını belirterek, ücretlerin 90-95-100 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Yeni eğitim ve öğretim yılında servislerde ve minibüslerde yapılan yenilikleri ve değişiklikleri anlatan Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf odası Başkanı Yavuz Ay, öğrenci taşımanın çok hassas bir görev olduğunu belirterek, emniyet ve güvene çok önem verdiklerini söyledi.

Ay, “Yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm Kayseri halkına esnafına ve velilerimize hayırlar getirmesini nasip eder inşallah Rabbim. Bizim için önemli olan başta emniyet ve güvenlik. Yaz boyunca yapmış olduğumuz çalışmalarda biz emniyet ve güvenliği ön planda tutuyoruz. Bir anne ve babanın en büyük yatırımı tabi ki çocuklarıdır. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda, arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz eğitim seminerlerinde, toplantılarda dile getirdiğimiz şey hep bu olmuştur. Tabi meslektaşlarımız normal bir şoför değil, servis şoförü. Türkiye'nin geleceğini taşıyorlar. Şoförlerimiz bunun bilincinde olmalıdırlar. Öğrenci taşımacılığı gibi hassas bir iş. Bizde dikkatli olmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz ve tüm Kayseri halkının da bunu bilmesini istiyoruz. Bu dönem servis şoförlerimizde yaka kartı zorunlu hale geldi. Servisçinin el kitabı diye bir kitap hazırlığımız var. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz araç takip sistemleri vardı, bu dönem biz bunlara ilaveten görüntülü ve sesli kamera sistemi getirdik. Tabi bu teklif bize firma yetkililerinden geldi esnafımızdan geldi bizimde hoşumuza gitti. Güzel bir çalışma oldu şu an fizibilitesi yapılıyor. Şu anda 25-30 araç üzerinde deneniyor. İnşallah önümüzdeki günlerde yüzde 50-60 kapasite ile olacağını düşünüyoruz. Yani bu teknolojinin geldiği son nokta yani bir velimiz rahatlıkla çocuğunun ne şartlarda gelip gidebildiğini takip edebilecek. Araç takip sistemlerimizle Kayseri’de aktif olarak görev yapan 794 araç servis aracımız var. Bu dönemde güvenlik açısından kayıtlı kamera sistemi de geliyor. Tabi bu Türkiye’de sadece Kayseri'de olan bir şey. Velilerimiz rahat edecekler” diye konuştu.

Servis ücretlerinden de bahseden Ay, “Geçtiğimiz yıl 2 bin 600 liraydı mazotun litresi ve şu an yaklaşık 4 bin lira civarında. Bu da yaklaşık yüzde 35 gibi bir zam oranına tekabül ediyor. Geçtiğimiz yıl 85 lira olan 0-5 kilometre olan öğrenci taşıma ücretimiz bu dönem 90 lira. 90-95-100 lira olarak üç bölgede belirlenmiş oldu. Kaliteli bir hizmet almak istiyorsak tabi ki bunun bedelinin ödenmesi gerekir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?