3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Okula gitmek için yardım bekliyorlar

Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Karaköy'de ilköğretimi tamamladıktan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemeyen kız çocukları yardım istedi.

Yahyalı ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Karaköy köyünde ilköğretim öğrenimini tamamlayan kız çocuklarından bazıları, maddi imkansızlıklar nedeniyle lise öğrenimlerine devam edemediklerini söyledi. Köy halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı Karaköy'de ilköğretim okulunu tamamlayan kız öğrenciler, eğitimlerine devam etmek istiyor.

Kız öğrencilerden Vildan Sırkıntı (15), maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle okuyamadığını belirterek, "Şimdi evdeyim. El işleri ve Kur'an Kursu'na gidiyorum. Çok istiyorum okumayı. Öğretmen olmak istiyorum. Köylere giderek maddi durumu iyi olmayanlara yardım etmek istiyorum. Buradaki diğer arkadaşlarım da okula gitmek istiyorlar ama maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyorlar. Bu yıl ve geçen yıllarda mezun olan arkadaşlarımız lise eğitimlerine devam edemiyor. Okumak istiyoruz" dedi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise öğrenciler ve anneleri ile görüşerek, ''Çocuklarınızı okutabilmeniz için yatılı okullarımız var. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize gereken her türlü yardımı yapıyoruz. Ama burada çocuklarımızın maddi imkansızlıklarının yanında babalarının okula göndermeme gibi bir durum var. Biz bu konuyu en kısa zamanda çocuklarımızın babaları ile görüşüp çözüme kavuşturacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 10:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?