1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Okulda dayak iddiası!

Kayseri'de bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 6. sınıf öğrencisi ve ailesi, okulda görev yapan bir öğretmenin, çocuklarının kulağını kıvırarak derisini yırttığı ve kulağına zarar verdiği iddiasıyla polise başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 6. sınıf öğrencisi B.T.'nin ailesi, öğretmenin çocuklarının kulağını kıvırarak kulak arkasındaki derisini yırttığı ve kulağına zarar verdiği gerekçesiyle polise başvurdu.

Daha sonra adli tabip raporunu almak için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen baba ve kızı, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6. sınıf öğrencisi B.T., okulda matematik öğretmeni Y.Ş.'nin kendisine konuştuğu gerekçesiyle kızdığını ve daha sonra kulağını çekerek kendisini yaraladığını söyledi. B.T., "Öğretmen beni çağırdı ve neden konuştuğumu sordu. 'Benim dersimde konuşmak yasak' dedi. 'Ben senin babanı okutmuş yaşta olabilecek bir adamım' dedi. Daha sonra kulağımı çekti ve beni dövdü" dedi.

Baba Rüstem T. ise, yaşanan olay nedeniyle yasal takip istediğini ve bu olayın peşini bırakmayacağını söyledi. Rüstem T., "Öğretmen çocuğu dövdükten sonra aynı sınıftaki kardeşi götürüp kulağını lavaboda yıkamış. Daha sonra okuldaki öğretmenleri çocuğu sağlık ocağına götürerek kulağına pansuman yaptırmışlar. Daha sonra ise 'eğer ailen sorarsa, ailene söyleme, okulda arkadaşlarının yaptığını söyle' şeklinde çocuğa söylemişler" diye konuştu. Adli Tıp Kurumu'ndan çıkan anne Aysel T. ise, "Ben bu öğretmeni şiddetle kınıyorum. Ben çalışan bir anneyim. Çocuğumu çok zor şartlarda büyütüyorum. Bu öğretmen aynı şeyin kendi çocuğuna yapıldığını düşünsün" dedi.

B.T.'nin babası Rüstem T., daha sonra okul yönetimi ile görüşmek için okula gitti. Okul bahçesinde bulunan nöbetçi öğretmen ise yaşanan olayın isteyerek olmayacağını, yanlışlıkla olmuş olabileceğini söyledi. Rüstem T., yaşanan olayın peşini bırakmayacağını belirterek, adli tıp kurumu doktorunun çocuğun kulağının kıvrıldığını, hocanın güç denemesi yaptığını, hocanın tırnaklarının B.T.'nin kulak arkası derisine geçtiğini ve kulakta yırtılmalar meydana geldiğini söylediğini iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?