4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Okullar dezenfekte ediliyor

KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Kayseri'de domuz gribi salgınına karşı tüm okullarda dezenfekte çalışması başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise, okulları gezerek çalışmaları inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile birlikte Kayseri'deki okullarda dezenfekte çalışması başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, Kayseri Ticaret Meslek Lisesi'ndeki dezenfekte çalışmalarını yerinde inceledi.

Okulun girişine yerleştirilen dezenfekte makinesi yardımı ile ellerini yıkayan Ayata, öğrencilerin okula girmeden önce ellerini dezenfekte edeceğini söyledi. Aynı zamanda duyarlı olan makine sayesinde dezenfekte için uzun kuyruk oluşturmayacağını da ifade eden Ayata, aynı zamanda öğrencilere maskede dağıtılacağını kaydetti.

Herhangi bir yan etkisi ve ağır bir kokusu olmayan dezenfektenin 15 saat boyunca etkisini göstereceğini ifade eden Erdoğan Ayata, “Kayseri genelindeki bütün okullarda dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Dezenfekte makinesi ile öğrenciler hijyenik ortamda eğitim öğretime devam edecek. Kayseri'de şu ana kadar okullarımızda domuz gribine rastlanılmadı. Önemli olan virüs gelmeden tedbirin alınmasıdır. Biz bu noktada tedbirlerimizi aldık. Bütün okullarımıza bu dezenfekte makinesini yerleştirmek istiyoruz. 300-350 TL'ye mal olan bir makineyi okul aile birliği olan okullar hemen alırken, sıkıntısı olan okullara da müdürlük olarak biz yardımcı olacağız. Ayrıca okullarımızda sınıflar, tuvaletler, koridorlar, öğretmen odaları, çalışma odaları gibi alanlar ayrıca ilaçlanıyor. Önemli olan temizliğin devamlı yapılmasıdır. Sağ olsun velilerimizde bu konuda çok duyarlılar. Umarım bundan sonrada bir alışkanlık haline gelir" diye konuştu.

Okula gelen bazı öğrenciler ise dezenfekte makinesinin çok güzel bir uygulama olduğunu dile getirerek, tedbir açısından önemli olduğunu vurguladı.

KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
KAYSERİ'DE OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 13:53:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 14:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?