30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Okullarda "Şiddete Hayır" kampanyası

Kayseri'de Aydınlıkevler Lisesi öğrencileri, kollarına beyaz kurdele bağlayarak 'Okullarda Şiddete Hayır Kampanyası' başlattı.
 
Kampanyaya gazeteci Savaş Ay da destek verdi.
 
Rehber öğretmen Serap Polat ile lise 3. sınıf öğrencileri Dilek Kuşçu ve Mehtap Ördek'in önderliğinde başlatılan kampanya, Aydınlıkevler Lisesi'nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe, program yapımcısı ve gazeteci Savaş Ay, İstanbul Sokak Çocukları Vakfı Başkanı Pedagog Yusuf Ahmet Kulca, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Emrullah Gölcük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Dilek Kuşçu ve Mehtap Ördek, yaptıkları konuşmada, okulların şiddet haberleriyle değil, sosyal etkinlikler ve başarılarıyla anılmasını istediklerini kaydetti.
 
Kampanyanın, Türkiye'nin her yerine yayılması için herkesten destek beklediklerini belirten öğrenciler, katılımcıların kollarına beyaz kurdele bağlayarak, kampanyayı başlattı. Gazeteci Savaş Ay, kampanyayı oldukça anlamlı bulduğunu belirterek, "Bu kampanya, Erciyes'ten yuvarlanan bir kartopu, bir çığ gibi büyüyüp, kendisi gibi bembeyaz güzellikler getirmesini umuyorum" dedi.
 
Vakıf Başkanı Yusuf Ahmet Kulca da, okulların şiddet olaylarıyla gündeme gelmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, "Televizyonlarda daha çok şiddete yönelik haberler ön planda. Sanki raiting alıyormuş gibi. Bunların yok olmasını diliyorum. Ailede çocuklara şiddet uygulanmamalı. Bu sayede çocuğun şiddeti öğrenmesi engellenebilir. Kampanyanın başarılı olacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 17:59:23
Güncelleme :18 Aralık 2006 Pazartesi 18:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan arık IP: 85.108.68.xxx Tarih : 27.12.2006 22:34:16
yıllar önce yani 35 yıl öncesinde şiddet yoktu neden televizyon yoktu.şimdi tv reyting yapmak için kanallar yarışıyor.misafirler.eş ve dostları bile rehin aldılar.izlememek elde değil.çünkü diyoloğlar kilitleniyor.hal ne hatır sorma enaz beş dakika en fazla onbeş dakika sürüyor. rtk bir el atmalı gerilim filimlerini saat 23.00 den sonra koymalı.belgesel dizilere ve eğitici dizilere ağırlık vermeli.Türkiyede yaşıyanların %45 i türkiyenin çoğu yerlerini hiç bilmiyor çünkü görmemiştir.