4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Okullarda ilk ders zili çaldı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş ve uygar milletler seviyesine ancak bilgiyle ulaşılabileceğini söyledi.

Kayseri'de 2008-2009 eğitim öğretim dönemi ve İlköğretim Haftası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Tören öncesi Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, 2008-2009 eğitim öğretim yılının Kayseri'ye ve Türkiye'ye hayır getirmesi temennisinde bulunarak, bu yılda ailelerin çocuklarından başarı beklediklerini söyledi.

Çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu belirten Ayata, ''Dünya milletleri bir teknoloji yarışı içindedir. Gelecekte dünyaya yöne verecek olan milletler, bu bilgi çağını yakalamış olan ülkelerdir. Bu bilgi çağına yöne verecek en önemli unsurlardan biride yetişmiş insan gücüdür. Çocuklarımızı bu teknolojileri kullanmasını en iyi şekilde öğreterek, günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla nasıl yararlanmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Atatürk'ün söylemiş olduğu çağdaş ve uygar milletler seviyesine ulaşmada tek yol bilgidir. İlköğretim okulları bu bilgilerin temellerinin atıldığı yerdir. Bir ülkenin gelişmişliği eğitimli insanlarıyla ölçülür'' dedi.

Daha sonra tören öğrencilerin okuduğu şiirlerle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 11:48:38
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 11:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?