5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Ölümsüzlük Mantarı' Kayseri'de

Latince adı Ganoderma Lucidum olan ve 'Ölümsüzlük Mantarı' diye bilinen mantar, Kayseri'de büyük ilgi görüyor.

Birçok kanser türü de dahil çok sayıda hastalığa şifa gösterilen 'Ölümsüzlük mantarı', Uzakdoğu ve ABD'den sonra üretildiği Türkiye'de tezgahtaki yerini aldı.

Uzakdoğu'nun yanı sıra Avrupa ve Amerika'nın önemli üniversitelerinde yapılan araştırmalarda çok olumlu sonuçlar alındığı ve kanser tedavilerinde kullanılmaya başlandığını belirten Kayserili Aktar Metin Zorlu, "Kırmızı Reishi Mantarı'nın en büyük özelliği bağışıklık sistemi üzerinde ciddi katkılar yapması, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kanserden tutun, gribal, karaciğer ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığın temelinde, bağışıklık sistemindeki bozukluklar yatıyor. Bilimin ileride amacı da bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla mücadele etmektir" şeklinde konuştu.

Kayserililerin bu mantara büyük ilgi gösterdiğini de belirten Zorlu, "Bu mantar Türkiye'de yeni üretime başlandı. Daha önce Çin'den Japonya'dan tablet şeklinde kimyasal maddeler içererek geliyordu. Bugün artık Reishi mantarı Türkiye'nin doğal şartlarına uygun olarak, bilimsel yöntemlerle üretiliyor. 'Reishi' mantarı haplar yerine doğal mantarın kendisini kaynatarak özünü çıkarıp kullanmak çok daha mantıklı, çünkü doğal. Kırmızı Reishi mantarıyla ilgili biz de araştırmalara başladık, hastalarımızda da denedik. 15 gün içinde etkileri görülüyor ve 2 ay içinde de kişiler kendilerini çok daha olumlu ve iyi hissettiklerini bize bildiriyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 17:23:37
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 17:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?