5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Op.Dr. Tekden tecrübelerini anlattı

Kayseri Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Tekden, öğrencilere hayat tecrübelerini anlattı.

Hayatın manasını ve başarılı insan olmanın ne demek olduğunu kısa ve anlamlı hikayelerle anlatan Tekden, öğrencilere doğumdan ölüme insanoğlunun “neden” yaşadığını bulması gerektiğini söyledi. Tekden; hayatının amacının sadece para kazanmak, zengin olmak olmadığını dile getirerek, hayatın anlamının para kazanmaktan çok daha öte bir şey olduğunu belirtti.

Tekden, her insanın bir ideali olması gerektiğini belirterek, “Elimize geçen bütün fırsatları ideallerimiz için harcamalıyız. Hayatta hiçbir zaman minare gibi büyümeyin, birinci fırtınada olmasa da bir sonraki fırtınada mutlaka devrilirsiniz. Ama Erciyes gibi güçlü büyürseniz, sizi hiçbir fırtına yıkamaz. Başarılı olmak istiyorsanız iyi donanımlı olmanız gerekir. Mükemmel bir genel kültürünüz, kişilik özellikleriniz, iyi derecede yabancı diliniz olmalı. Bunlara sahip olmazsanız başarınız bir yerde durur, ilerlemez” dedi.

Orhan Gazi'nin “Biz seferle mükellefiz, zafer Allah'tandır” sözünü de hatırlatarak bir hayat gerçeğini öğrencilere aktaran Tekden “Başarı için çok çalışabiliriz. Ama her zaman istediğimiz sonuçlara ulaşamayabiliriz. İşte o zaman kanaat ve şükür bizi stresin olumsuz etkilerinden koruyacaktır” dedi.

Öğrencilerin ilgiyle dinlediği ve yaklaşık 1,5 saat süren sohbet, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?