7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Orman varlığında artış oldu

KAYSERİ'DE ORMAN VARLIĞINDA ARTIŞ OLDU

'Kayapınar Ağaçlandırma Uygulama Projesi' kapsamında Felahiye ilçesinin Kayapınar kasabasına fidan dikildi. Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Kayseri'de orman varlığında artış olduğunu söyledi.

Kayapınar Ağaçlandırma Uygulama projesine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, Felahiye Kaymakamı Murat Öztürk, Kayapınar Belediye Başkanı Halil Canlı, öğrenciler ve işçiler katıldı.

Programda konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Rıza Baykan, "Kayseri'de bulunan ormanların azlığını dikkate alarak ağaçlandırma çalışmalarına hız verildi. Ağaçlandırma çalışması 2003 yılından itibaren bir ivme kazanmıştır. 2008 - 2012 yıllarını kapsayan ulusal ağaçlandırma seferberliği eylem planı çerçevesinde 3 yıl içinde Kayseri'de tüm kurumlar dahil 15 bin 500 hektar programa karşılık 19 bin 581 hektarla yüzde126'lık bir gerçekleşme sağlanmış ve orman varlığımızda artş söz konusu olmuştur" dedi.

130 hektarlık alanda yaklaşık 140 bin adet Karaçam, Sarıçam, Mahlep fidanı dikildiğini belirten Baykan, "2011 yılı ilk baharında 600 bin adet fidan dikilecek ve köy tüzel kişiliği ile korunması gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Fidan dikimi sırasında konuşan Vali Bilici, Orman Bölge Müdürlüğünde çalışanlara teşekkür ederek "Aynı zamanda burası yöre halkı tarafından kendi ormanı gibi korunması gerekiyor. Şu ana kadar fidan diktiğimiz yerlerde insanlarımız böyle bir tavır sergiledi" dedi.

KAYSERİ'DE ORMAN VARLIĞINDA ARTIŞ OLDU
KAYSERİ'DE ORMAN VARLIĞINDA ARTIŞ OLDU
KAYSERİ'DE ORMAN VARLIĞINDA ARTIŞ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 15:55:02
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 16:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?