5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı toplandı

ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI TOPLANDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kayseri'de Vali Mevlüt Bilici Başkanlığı'nda, Yozgat ve Sivas valilerinin de katılımıyla toplandı.

Kayseri Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Işık ve Ajans Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Kalkınma Ajansının, bölgedeki kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğini geliştirmek ve bu sayede kaynakların yerinde kullanımını hedeflediğini bildiren Vali Mevlüt Bilici, "Bu doğrultuda, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan ajansımız 25 Temmuz 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. İlk olarak Ajansımız, Genel Sekreterin göreve başlamasıyla birlikte, hızlı bir şekilde kurumsallaşma sürecine girmiştir" dedi.

Ajansın en kısa zamanda hizmet binasının ve yatırım destek ofislerine karar verileceğini bildiren Vali Bilici, yapılacak olan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki ay itibari ile ajans bünyesinde istihdam edilecek uzman ve destek personel alımı ilan edilecek. Personel alımı ve eğitimi ile ajansın kuruluş aşamasının büyük bir bölümü tamamlanmış olacak. Ajansımızın ismi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, kısaltması ise ORAN olarak belirlendi. Ajansın kurulması ile bölgedeki potansiyel harekete geçirilecek ve bölgesel gelişme hızlanacak."

ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 12:10:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 12:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?