4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Osmaniye Valisinden seminer

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, öğrencilerin içindeki cevherlerin çıkarılması için öğretmenlerin çok iyi gözlemci olması gerektiğini söyledi.

Vali Kemelek, “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konulu semineri vermek üzere Tekden Koleji'nin davetlisi olarak Kayseri'ye geldi.

Kolej öğretmenleriyle bir araya gelen ve Türk eğitim tarihinden kısaca bahseden Vali Kemelek, Cumhuriyetin ilanıyla yapılan inkılaplarla eğitimde yenileşme sürecinin başladığını belirtti.

Fark edilen, başarılı ve sürekli gelişen bir okul olmak için eğitimde bir konsept geliştirmenin önemlini vurgulayan Kemelek, Tekden Koleji'nin kendine has özellikleriyle bu konsepti yakaladığını ve diğer okullara da örnek olduğunu söyledi.

Kemelek, öğretmenlerin hedef kitlesinin öğrenciler olduğunu hatırlatarak, öğrencileri çok iyi tanımak ve her türlü sorunuyla ilgilenmek gerektiğini söyledi. Her öğrencinin farklı bir zeka yapısına sahip olduğunu ve bunların gözetilerek derslerin anlatılmasının uygun olacağını ifade eden Kemelek, “Öğrencilerin içindeki cevherlerin çıkarılması için öğretmenlerin çok iyi gözlemci olması lazım. İyi yoldasınız, Türkiye'nin ufkunu açacak öğrenciler yetiştirin. Öğrencilerinizi şer odaklarından koruyun. Yolunuz açık olsun” dedi.

İki saat süren seminerin ardından Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek'e teşekkürlerini sunarak, günün anısına kilim ve çiçek takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 11:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?