1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Osmanlı kültür evinde konser

Talas Belediyesi yaz okulu müzik bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, 2 aylık eğitimlerini Osmanlı Kültür evinde sergilediler.

Konservatuar öğrencilerinin hazırladıkları ud, bağlama, gitar ve keman enstrümanları ile seslendirdikleri eserleri, çok sayıda vatandaş beğeniyle izledi.

Osmanlı Kültür Evi bahçesinde düzenlenen konsere Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldılar. Açık havada gruplar halinde öğrenciler 2 aylık kurs süresince öğrendikleri ud, bağlama, gitar ve keman gibi enstrümanlarla çeşitli eserler seslendirdiler. Konsere katılan aileler çocuklarının öğrendikleri müzik hünerlerini heyecanla izlediler.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım konser sonrası yaptığı konuşmada çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için bu tür sosyal etkinliklere katılmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Yıldırım, "Talas'ın sosyal hayatı çok canlandı. İçerisinde bulunduğumuz bu park adeta kültür parkı haline geldi. Talas'ı bir kültür kenti olarak anılır hale getirmek hepimizin ortak paydası. Belediyemiz yaz okulları konservatuar bölümünde çeşitli müzik branşlarında eğitim alan 120 öğrencimizin bir sanat dalıyla ilgilendiği için kutluyorum" şeklinde ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?