5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

ÖSS birincisi doktor olacak

ÖSS'de SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Kayserili Mustafa Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü kazandı.

ÖSS'de SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde Türkiye birincisi olan ve adını ayrıca ilginç çalışma yöntemi ile Türkiye'ye duyuran Mustafa Öztürk, ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü 376,346 puanla kazandı.

ÖSS'de iki puan türünde Türkiye birincisi olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi mezunu Mustafa Öztürk, ÖSS sonuçlarını evinden takip etti. Öztürk, saat 10.00 gibi çalışma odasındaki bilgisayarından baktığı sonuçlarda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü kazandığını öğrendi. Sonucun kendisine sürpriz olmadığını ifade eden Mustafa Öztürk, ÖSS'ye düzenli ve planlı olarak çalıştığını kaydederek, "Duvarlara yazarak çalıştım. İlginç olabilir ama hoşuma gidiyordu duvara yazarak çalışmak.

Kendimi rahat hissediyordum. Bu duvar yazılarıyla bir şeyler yapabileceğime daha çok inanıyordum. Faydalı da oluyordu duvarlara yazı yazmak. Bundan sonraki idealim tıp alanında bu ülkeye, bu insanlara biraz daha faydalı olabilmektir" dedi.

ÖSS'ye hazırlanırken kendini hep motive ettiğini vurgulayan Öztürk, "Aslında ben çalışmalarımda hep kendimi birinci olmak için motive ederdim. 'Sen çok çalışmalısın, birinci olacaksın" diye konuşurdum. Sınava girip çıktıktan sonra birincilik beklemiyordum. Sınav kötü geçmişti ve önümüzdeki sene tekrar sınava girmeyi düşünüyordum. Ama soruların cevaplarına baktıktan sonra derece beklemeye başladım" diye konuştu.

"UNUTMAMAK İÇİN MATEMATİK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM"

Sınav maratonu sona erdikten sonra yine de çalışmalarına ara vermediğini hatırlatan Öztürk,"Ehliyet sınavına çalışıyorum. İnşallah onu da kazanabilirim. Ayrıca öğrendiklerimi unutmayayım diye matematik çalışıyorum. Genel kültür artırıcı kitaplar okuyorum. Bana gösterilen ilgiden çok memnunum. Verilen hediyeler beni daha çok motive ediyor. Yolda yürürken insanların, 'Sen ÖSS Türkiye birincisi değil misin?' demesi gerçekten çok güzel" diye konuştu.

Gelecek yıl sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Öztürk, "Sistem değişebilir ama farklı bir sistem olmayacak. Sınava hazırlanırken öğrencilerin emin olmalarını, dış etkilere kapılmamalarını istiyorum. Sınav sadece ders çalışarak kazanılır. Soruları profesyonel bir şekilde çözülebilecek düzeye gelinmelidir. Günlük ihtiyaçlarında bile kısıtlamaya gidip düzenli çalışmalıdırlar" ifadelerini kaydetti.

Anne Firdevs Öztürk, oğlunun tıp fakültesini kazanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "İçim hala kıpır kıpır. Oğlumun başarısının devam etmesini diliyorum. Biz de tıp istiyorduk. Mustafa kendi çalışmaları neticesinde başarıyı yakaladı. Ben ilkokul mezunuyum, her türlü desteği verdik ama oğlum kendi çalıştı, başardı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?