5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

ÖSS birincisine otomobil

ÖSS sözel-1 ile eşit ağırlık-1 türünde Türkiye birincisi, sayısal-1'de de ikinci olan Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk, başarısındaki sırrın duvara yazdığı yazılarda saklı olduğunu söyledi.

Final Dergisi Dershanesi'nde yapılan törende basının karşısına çıkan Mustafa Öztürk, bir deneme sınavında düşük puan aldıktan sonra anlayamadığı bir konuyu duvara yazdığını belirterek, "Anlayamadığım bir konu vardı. Gece uyandığımda moralim bayağı bozuktu. Düşük puan aldığım deneme sınavından hemen sonra anlayamadığım o konuyu duvara yazdım. Bir bakmışım ki konuyu öğrenmişim. Duvar yazıları bayağı işime yaradı. Başarımdaki sırrın duvardaki yazı olduğunu söyleyebilirim. Yazı hatıra olarak kalacaktır" dedi.

Mustafa Öztürk, daha sonra ailesi ile birlikte eğitimini tamamladığı Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'ndeki programa katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'ne bağlı Atlas Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yetkin'in de katıldığı programda konuşan baba Mehmet Öztürk ise, çocuğuyla gurur duyduğunu belirterek, "Mustafa ciddi çalıştı. Bu çalışması bizi bazen tereddütlere, korkulara itti. Çünkü Mustafa sosyal bir çocuktu. Ders çalışmaya başladıktan sonra sosyalliği bitti. Sınav gününden sonra yine sosyal Mustafa oldu. O günden sonra okey oynamaya gitti. Sevinçliyiz, gururluyuz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ayata ise, Kayseri'nin ÖSS başarı sıralamasında daha önce 36. basamakta yer aldığını ve son yıllarda eğitime verdikleri önemin artmasıyla birlikte başarının hızla yükseldiğini söyledi. Bu yıl 2. sıraya yerleştiklerini ifade eden Ayata, öğrencinin başarısında öğretmenin önemli etkisi bulunduğuna vurgu yaptı. Kayseri'deki 11 bin öğretmenden 6 bini ile yüz yüze görüşerek onları motive ettiklerini de sözlerine ekleyen Ayata, "Kayseri'den Türkiye birincisini çıkarmanın gururunu yaşıyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Atlas Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yetkin de okullarından Türkiye birincisi çıkardıkları için gurur duyduklarını belirterek, ''Yıllardır öğrencilerimize dereceye girmeleri durumunda onları ödüllendireceğimizi söylüyoruz. Türkiye birincisi olana da otomobil hediye edeceğimizi söylüyorduk. Otomobil hediye etmek bu yıla kısmet oldu. Mustafa Öztürk'e önümüzdeki günlerde bir otomobil hediye edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mustafa Öztürk ve babası Mehmet Öztürk'e plaket verildi. Okul Aile Birliği ve öğretmenler ise başarılı öğrenciyi altın ile ödüllendirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?