5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

ÖSS birincisinin başarı sırrı!

ÖSS'de SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Kayserili Mustafa Öztürk'ün evinde büyük sevinç yaşanıyor. Mustafa Öztürk, kalıcı olsun diye bazı ders notlarını ve formülleri odasının duvarlarına yazdı.

ÖSS'de iki puan türünde Türkiye birincisi olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk'ün Kayseri'deki evi akrabalarının akınına uğradı. Mali Müşavir baba Mehmet Öztürk, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, çok disiplinli ve çalışkan bir çocuk olduğunu söyledi.

Öztürk, "Mustafa uykusundan, eğlencesinden, gençliğinden feda ederek bu başarıyı kazandı. Ben odasına pek girmezdim. Duvarlardaki yazıyı son zamanlarda gördüm. Duygulandık ve daha disiplinli çalıştığını anladık. Bu başarıyı bekliyorduk.
Şuan tıp tercih etmeyi istiyor, ama tam belli değil. Çok gururlandık. Hazırlıklı olmamamıza rağmen yinede çok heyecanlandık. Oğlum her şeyi okurdu. İngilizce çalışmayı da ihmal etmezdi" dedi.

DERS NOTLARINI ODASININ DUVARLARINA YAZDI

Anne Firdevs Öztürk ise, oğlunun sınava disiplinli ve çok iyi çalıştığını söyledi. Öztürk, "Oğlum gece gündüz hep çalıştı. Okulunda da başarılıydı. Mustafa ne bayram ne düğün dedi, hep fedakarlık etti. Sonuçta kazandı. Bu başarıyı bekliyorduk. Ben odasına girdiğimde 'anneciğim hiçbir ihtiyacım yok, çok çalışmam gerekir' diyordu. Odasının duvarına kurşun kalemle yazı yazdığını hep görüyordum. Yavrum sileyim mi dediğimde, 'anne sınavı kazanayım, ondan sonra silersin' diyordu. Kaç sefer silmeye niyetlendim sonra bezi elimden bıraktım. Nasıl olsa çıkar, çıkmazsa oğlumun canı sağ olsun dedim. Oğlumun ismini duyduğumda ben kendimi kaybettim" diye konuştu.

Anne Öztürk, ayrıca oğlunun çok çalışmaktan dolayı göz rahatsızlığı olduğunu ve altı ayda bir gözlük camı değiştirdiğini kaydetti.

"DUVARDAKİ YAZILAR BİR ÇALIŞMA TEKNİĞİDİR"

Mustafa'nın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Abdullah Öztürk (23) ise, kardeşinin çok disiplinli olduğunu belirterek, bu sınavın önemini kabullendiğini söyledi. Ağabey Öztürk, "Bu mücadelesinin karşılığını aldı. Hayatından fedakarlık etti ve başarıyı kazandı. ÖSS birincileri dünyadan kopmuş gibi bir izlenim vardır, ama kardeşim öyle değildir. Ders çalışmaktan zevk alıyordu. Genelde hep geceleri çalışıyordu. Yazıları gördüğümde biraz tedirgin oldum. Acaba çok mu abartıyor diye düşündüm. Yazılar anormal bir durum değil, sadece bir çalışma tekniğiydi" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 18:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?