30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

ÖSS tedbirleri tamamlandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri'de de ÖSS sınavına girenler için bir dizi tedbirler alındı. Kayseri Valisi Osman Güneş, sınava girecek öğrencilerin mağdur olmamaları için il genelinde çeşitli tedbirlerin alındığını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri vasıtasıyla, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ile koordineli olarak sınava girecek adayların barınma ve ulaşımında kolaylık sağlanması amacıyla tedbirler alındığını belirten Vali Osman Güneş, sınav günü sınava girecekleri okulların adres bilgilerini vermek amacıyla şehirlerarası otobüs terminal ve Cumhuriyet Meydanı'nda ÖSS Danışma Merkezleri kurulacağını ve sınav süresince devam edeceğini söyledi. 

Vali Güneş, "İlçe, kasaba ve köylerden sınava girmek için gelen öğrenciler ve yakınları için Talas Caoddesi üzerinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu kız ve erkek öğrenci yurtlarında 300 kişilik yer ayrılmıştır. Sınav öncesi ve sınav günü belediye otobüsleri sınav giriş belgesini gösteren adaylara ücretsiz hizmet verecek, ayrıca ÖSYM sınav merkezi nezdinde bir itfaiye aracı bulundurulacak. Sınav günü ilimiz genelinde zaten yasak olan gürülü kirliliğine neden olabilecek faaliyetlerin yapılmaması, ulaşım araçlarında uyarı maksadıyla bulunan klaksonların gereksiz yere çalınması, radyo, teyp ve benzeri cihazların yüksek sesle çalıştırılmaması ve diğer gürültü oluşturabilecek faaliyetlerin yapılmaması hususunda gereken hassasiyetin gösterilmesi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hayatının dönüm noktası olan üniversite giriş sınavında ki başarılarını etkileyecektir. Sınav öncesi ve sınav günü valiliğimiz koordinetörlüğünde denetim ekipleri oluşturularak gürültü kirliliğinin önlenmesi için ek denetimler yapılacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 10:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?