1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

ÖSS Türkiye birincisine ödül

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ÖSS'de Türkiye birincisi olan Sefa Özgür Akçalı'yı tebrik ederek kendisine ödüller verdi.


ÖSS Türkiye birincisi Sefa Özgür Akçalı ve ailesini İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata makamında ağırladı. Ayata, burada yaptığı konuşmasında, Kayseri'ye ilk kez getirilen birincilik için Sefa ve ailesini tebrik ederek, bu başarıların önümüzdeki sınavlarda da diğer öğrencilere örnek olmasını istedi.


Sınavda gösterdiği performansı ile 300 puan alan ve 1 soruyu boş bırakıp 1 soruyu da yanlış cevaplayan Sefa Özgür Akçalı ise, yoğun bir çalışma temposu ile sınava hazırlanmadığını söyledi.


Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, ÖSS Türkiye birincisi Akçalı'ya Cumhuriyet altını taktı.Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye ÖSS birincisi Safa Özgür Akçalı makamında kabul ederek diz üstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de eğitim alanında henüz böyle başarıya imza atan olmadığını ifade ederek "Sporumuzda başarılı gidiyoruz. Şehrimiz bir çok başarıya imza atıyor. Şuan eğitimde de büyük bir başarıyı Safa Özgür Akçalı sayesinde elde ettik. Geçenlerde bir dergi okumuştum eğitimde başarılı olmak için olmazsa olmaz fakör var. 1.'si ananın ketesi, 2.'si babanın kesesi, 3.'sü öğretmenin nefesi, 4.'sü öğrencinin hevesi bunların dördü bir araya gelirse eğitimde başarı kaçınılmaz olunur"diye konuştu

 

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 16:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa ARSLAN IP: 88.229.223.xxx Tarih : 28.08.2007 13:40:49
Kayserimizin gururu Safa Özgür Akçalı'yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum...Şehrimizin diğer başarılarına vesile olması temennisiyle...