5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Oto Sanatkarlar Odası'na vekil ziyareti

AK Parti Kayseri milletvekili Sadık Yakut, askere sivil yargı yolunu açan yasanın doğru bir yasa olduğunu ve sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.

AK Parti Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut ve Ahmet Öksüzkaya, Oto Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek, esnafın sorunları ile ilgili bilgiler aldı. Burada konuşan Oto Sanatkarları Odası Başkanı Hasan Odabaşı, esnafın şu anda en büyük beklentisinin “Cansuyu” kredisi olduğunu söyledi.

Bu konudaki çalışmaların hızlandırılmasının önemine değinen Odabaşı, ziyaretlerinden dolayı milletvekillerine teşekkür etti.Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, esnafı yerinde ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, dünyada ekonomik ve finansal bir krizin yaşandığını kaydederek, baştan beri söyledikleri gibi Türkiye'nin bu yaşanan krizden diğer ülkeler kadar etkilenmeyeceğini ifade ettiklerini ve ülkede batan veya fona devredilen herhangi bir bankanın olmadığını vurguladı.

Öksüzkaya, dünyadaki daralmaya karşılık Türkiye'de ihracatta da daralma olduğunu, bunun da bir kısmının ihracat azalmasından, bir kısmının da fiyatların düşmesinden kaynaklandığını belirtti. Kayseri sanayisinde, miktar bazında büyük ölçekli bir daralmanın olmadığını, fiyatların düşmesinden dolayı aynı miktar malın satılmasına rağmen daha az döviz girdisinin yaşandığını, bu şekilde bir daralmanın görüldüğünü ifade eden Öksüzkaya, dünya genelinde ise ihracatta ve ithalatta büyük sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

Milletvekili Sadık Yakut da, AK Parti'nin parti olarak amaçlarının Türkiye'yi sivilleştirmek, sivil toplum örgütlerini güçlendirmek, bu arada temel hak ve hürriyetleri genişletmek, mümkün olduğunca da AB uyum yasalarını biran önce çıkararak, insanların hukuk standardını, demokrasi standardını, temel hak ve hürriyetler standardını Avrupa Birliği standartlarına çıkartmak olduğunu ifade etti.

Bu amaçla meclisten asker kişilerin işlediği ağır cezalık suçlarla ilgili olarak daha önce askeri mahkemelerde yargılanırken şimdi sivil mahkemelerde yargılanması konusu ve aynı zamanda askeri mahkemelerde yargılanan sivil kişilerin sivil mahkemelerde yargılanması konusu ile ilgili yasa çıkarıldığını, demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili büyük bir adımın atılmasına rağmen Türkiye'de bu konuda tartışma yaşandığını ifade eden Yakut, “Kendisinden hiç beklenmeyecek bir şekilde ana muhalefet partisi bu yasaya karşı çıkarak Anayasa Mahkemesine götürme kararı aldı ve hatta Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ettiler. Ne bizim parti olarak ne de Türk milletinin bizim Kore'de savaşan askerimizle, Kıbrıs'ta savaşan askerimizle veya PKK ile mücadele eden askerimizle hiç kimsenin bir problemi yok. Problem şu; meselenin mahiyetini iyi irdelemek lazım. Bu askerimizin kendi tanımlanan görev alanının dışında işler yapmaya kalkışması. Bunların da bu eylemlerinden dolayı sivil mahkemelerde yargılanması, hem AB standartları ile ilgili hem de bizim insanımızın temel hak ve hürriyetlerinin genişletilmesi ile ilgilidir. Onun için çıkarılan yasa doğru bir yasadır, sonuna kadar arkasındayız” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 13:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?