1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Otobüs şoförlerine eğitim semineri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğiyle, halk ve belediye otobüsü şoförlerine eğitim semineri verildi. 

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Hayri Naziksoy, 2007 yılı içerisinde halk ve belediye otobüslerini kullanan bütün şoförlerin trafik kuralları hakkında bilgilendirilmeleri için sık sık eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı olarak, İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile ortak çalışmalarımız sonucunda, yeni çıkan trafik kanunu ve mevcut kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler vermek suretiyle arkadaşlarımızın yeni kanun ve yönetmeliklerden uzak kalmamalarını amaçlamaktayız. İl Emniyet Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ve kendi bünyemizdeki teknik personellerle 3 aşamalı bir eğitim semineri düzenleyeceğiz" diye konuştu. 

Otobüs şoförlerinin kutsal bir görev yaptıklarını belirten Daire Başkanı Naziksoy, "Otobüs şoförleri yoğun bir tempoyla çalışıyor. 2006 yılı içerisinde halk ve belediye otobüsleriyle 67 milyon yolcu taşıdık. Hafta sonu tatili, bayram tatili, kar, yağmur, rüzgar demeden hizmetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Günlük karşılıklı olarak 8 bin sefer yaparak vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere ulaştırmak suretiyle kutsal bir görev sürdürüyoruz" diye konuştu. 

İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Başkomiseri Ertuğrul Aslan ise, trafik kanunda yeni çıkan yönetmelikler hakkında otobüs şoförlerine bilgiler verdi. Otobüs şoförlerinin de sorularıyla katıldığı eğitim toplantısı yaklaşık bir saat sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 17:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalcin kaya IP: 83.128.38.xxx Tarih : 8.02.2007 20:15:56
hollandadan sevgi saygilarimla aslen kasyeriliyim vede uzun zmandan beri hollandada yasiyorum. her sene mayis kasim aylari arasinda izne geliyorum.. eskisine nazaran trafik de duzelme olsada malesefki cok bariz bir sekilde halen genelikde dolmus ve otobus soforleri trafik ihallerine ve ozur dileyerek soyluyorum ki bir nevi trafik canavarligna devam ediyorlar. ne olur ALLAH askina artik daha dikatli ve tam ehliyetli kislere verelim yollarmiziii saygilar