5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Otobüse binemeyince 50 kilo verdi!

Kayseri'de aldığı kilolar yüzünden otobüse bile binemez hale gelen ev hanımı Şükran Delibudak, gördüğü tedavi sonucunda bir yılda 125 kilodan 75 kiloya düştü.

Fazla kilolarından dolayı Özel Tekden Hastanesi'ne başvuran Şükran Delibudak, hastanenin beslenme ve diyet uzmanı Merve Tanşi'nin gözetiminde diyet yapmaya başladı. Düzensiz ve fazla beslenme sonucu 125 kiloya çıkan 48 yaşındaki Şükran Delibudak, zayıflamaya karar verdiğini ve başardığını söyledi.

Bir gün fazla kilolarından dolayı belediye otobüsüne binemediğini ifade eden Delibudak, "O anda kendi dururuma üzüldüm ve içerledim. Bundan dolayı hemen zayıflamak için bir doktora başvurdum. Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi öncelikle beni dahiliye doktoruna gönderdi. Çeşitli tahlillerin ardından diyet yapmaya engel bir durumum olmamasıyla Merve Tanşi'nin bana özel hazırladığı diyet programını uygulamaya başladım. İlk aylarda zorlandım. Daha sonra haftada 3 gün birer saat yaptığım sporla bir yıl içinde 125 kilodan 75 kiloya düştüm. Benim dururumda olan herkese kendilerine güvenmelerini, evlerinden çıkarak bir doktora başvurmalarını tavsiye ederim. Bir yıl önce bana hayal gibi gelen
kiloya ulaştığım için çok mutluyum" dedi.

Kilo verdikten sonra birçok kişinin kendisini tanıyamadığını ifade eden Delibudak, sağlıklı bir biçimde zayıflanabileceğini herkese göstermiş olduğunu söyledi.
Özel Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi ise, Şükran Delibudak'ın bir yıl içinde 50 kilo vererek birçok hastaya örnek olduğunu söyledi.

Merve Tanşi, "Şükran Delibudak ilk geldiğinde çok mutsuz bir ruh haline sahipti. Aynı zamanda sağlığı da tam olarak yerinde değildi. Kilolarını verdikten sonra hem daha mutlu hem de daha sağlıklı olmaya başladı. Devamını da getireceğiz. Koruma programı ile de tekrar kilo almaması için elimizden geleni yapacağız. Burada asıl örnek alınması gereken Şükran Delibudak'ın kararlılığı ve azmidir. Çünkü dediklerime harfiyen uyarak diyetine devam etti, sonucunu da gördü" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 12:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?