5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özel sağlık sektörü masaya yatırıldı

Kayseri'de, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Bölge Temsilcisi Kemal Tekden, sağlık sektöründe sorunların giderilmesi, sektörün ayakta kalabilmesi için sürekli yeniliklerin takibi ve ciddi eğitimlerin alınmasının şart olduğunu söyledi.

OHSAD İç Anadolu Bölge Toplantısı, çok sayıda özel hastane temsilcisinin katılımıyla Kayseri Cty One Otel'de yapıldı. OHSAD Bölge Temsilcisi Kemal Tekden, özel hastane sektörünün yüksek maliyetli bir sektör olduğunu söyledi.

Zor koşullara rağmen Türkiye'de özel hastanelerin Avrupa standartlarının üzerinden bir hizmet kalitesinin olduğunu kaydeden Tekden, "Özel hastanelerimiz gerekli alt yapı, gerek hizmet kalitesi açısından önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Bu bizim için övünülecek bir durum. Bütün bunların yanında çok yakın ilişkiler kurduğumuz anlaşma yatığımız Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sağlık alanındaki bir takım yönetimlerle ufak tefek sıkıntılarımız var. Bu meselelerin giderilmesinde ve sağlık sektörünün ayakta kalabilmesi için sürekli yeniliklerin takibi ve ciddi eğitimlerin alınması şarttır" dedi.

Ardından OHSAD Müdürü Işın Ergüney, sağlık kuruluşlarının sıkıntıları ve çözüm önerileri hakkında bilgiler verdi.

Toplantının son bölümü soru ve cevap şeklinde devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?