4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki: Sadece sevmek yetmez

Ziyarette yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının ekonomik ilişkilerle geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Özbekler bizim için kardeş millettir. İki ülke arasında tarihten gelen bir kardeşlik bağı vardır ve iki ülke halkı birbirini sever. Ancak sadece sevgi yetmez. Ekonominin dünyada en belirgin faktör olduğu bir ortamda, iki ülke arasında çok daha sıkı bir işbirliği ve ekonomik gelişim sağlanmalıdır. Burada da görev size, bize, sanayicilerimize ve işadamlarımıza düşüyor. İlişkilerimizi sıklaştırıp çok daha ileri seviyede ekonomik atılım gerçekleştirmemiz gerekiyor. Kayseri’de de bu işi yapacak potansiyel güç var. Umarım hem sizin için hem de şehrimiz için yararlı bir ziyaret olur" diye konuştu.

Özbekistan Büyükelçisi Rustam İsaev de yaptığı konuşmada sıcak ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla Kayseri’de olduğunu belirterek, "İki ülke arasında gerçekten sıcak ilişkiler ve samimiyet var. Özbekler ile Türkiye dil yönünden, gönül yönünden ve hissiyat yönünden daha yakındır birbirine. Bu yakınlığı iktisadi alanda da canlandırmak ve geliştirmek istiyoruz. Kayserili sanayici ve işadamları ile yapacağımız görüşmelerde buna imkan sağlamak amacındayız" dedi.

Ziyarette konuşmaların ardından Büyükelçi İsaev tarafından Başkan Özhaseki’ye geleneksel Özbek kıyafetleri olan çaban (kaftan), çorsi (kuşak) ve döppi (başlık) hediye edildi.

Başkan Özhaseki de Özbek büyükelçiye belediye amblemli bir kalem seti hediye etti

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 11:11:07
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 16:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?