4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki adaylık başvurusunu yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün adaylığı açıklanan AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bugün parti binasına giderek müracaatını yaptı.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısı ile adaylığını açıklayan ve il başkanlığına adaylık müracaatını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la aralarında geçen görüşme ile ilgili bilgi verdi.

Bir ay kadar önce yapılan görüşmede Başbakan'dan bundan sonraki dönem için izin istediğini ifade eden Özhaseki, Erdoğan'ın da kendisine ayrılma sebebini sorduğunu belirtti. Bunun üzerine bir dönem ilçe belediye başkanı, iki dönem de
büyükşehir belediye başkanı olarak görev yaptığını, bundan sonra ailesinin de isteği üzerine işlerinin başına dönme arzusunu ilettiğini kaydetti.

Geçtiğimiz dönemde Kayseri'de belediyecilik konusunda büyük hizmetler yapıldığının, Kayseri'yi geliştirecek, büyütecek ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek hizmetlerin bu dönemde gerçekleştirildiğinin altını çizen Özhaseki, büyük risk taşıyan ve Kayseri'yi marka şehir haline getirecek bütün büyük projelerin altına imza attıklarını sözlerine ekledi.

Bu projeler konusunda Başbakan Erdoğan'ın da bilgisi olduğunu, onun da bu çalışmaları yakından takip ettiğini vurgulayan Özhaseki, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım bu görüşmede kendisinden izin alamadım. Sayın Başbakanımız benim belki de ölünceye kadar hiç unutmayacağım şeyler söyleyerek gönül hazinemde yer edecek ifadeler kullandı. Kendisi ile helalleşmeme izin vermedi. Ve ısrarlar neticesinde ben de onu kıramadım ve yeniden aday olacağımı söyledim. Bir taraftan sizi teşkilatınız istiyor, temayül yoklamalarında çıkan neticeleri biliyorum, bir taraftan genel başkanınız istiyor. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda hiç ihtilafsız tartışılmadan adaylığınız isteniyor, bir taraftan anketler yapılıyor. En önemlisi de bu tabii ki, yani vatandaşın teveccühü. Hamdolsun yapılan bu anketler de hep olumlu çıkıyor" dedi.

Başkan Mehmet Özhaseki, çeşitli zamanlarda farklı kurum ve kuruluşların yaptıkları onlarca ankette hep birinci çıktıklarını, henüz hiçbirinde ikinci olmadıklarını belirtti. Söz verdiği bütün projeleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını, önümüzdeki günlerde de gelecek dönemle ilgili yeni projeler konusunda açıklamalarda bulunacağını ifade eden Mehmet Özhaseki, bu şehirde doğup büyüyen biri olarak, bu şehre borcu olduğunu ve bu yüzden de bu şehre hizmet etmek istediğini, kendisini bu şehrin hizmetkarı olarak gördüğünü belirtti. Vatandaşların teveccühü ile bir dönem daha Kayseri'ye hizmet etmek istediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, desteklerinden dolayı AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ve teşkilat mensuplarına da teşekkür ederek gösterdikleri yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ise, Başkan Özhaseki ile çok uyumlu bir çalışma içinde olduklarını, yapılan temayül yoklaması ve anketlerde yüksek oranda memnuniyet ve vatandaş teveccühü olduğunu kaydederek Kayseri'de mevcut olan huzur ortamının devamının önemini vurguladı.

Yapılan açıklamaların ardından Başkan Mehmet Özhaseki, müracaat formunu AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat'a teslim ederek adaylık başvurusunu yapmış oldu. Bu arada AK Parti Sancaktepe Mahalle Temsilcisi Yılmaz Oktay isimli bir vatandaş da Başkan Özhaseki'ye hitaben yazdığı şiirden birkaç mısra okudu ve duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Mehmet Özhaseki'nin adaylığını açıkladığı basın toplantısına, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat'ın yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sadi Köylü, Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, teşkilat başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:34:12
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 16:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?