5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özhaseki gündemi değerlendirdi

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi'nin anahtar teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, son 1 ay içerisinde yurt dışında ve içinde akıl almaz olaylar yaşandığını belirterek, “Filiztin'de bir zulüm yaşanıyor. Ülkemizde de dudak uçuklatan olaylar yaşanıyor” dedi.

Melikgazi Belediyesi, Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) satın aldığı 268 dairenin anahtarını, arsa karşılığı anlaştığı vatandaşlara teslim etti. 5 bloktan oluşan dairelerin anahtar teslim törenine, Başkan Mehmet Özhaseki'nin yan sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımının gösterilerinin ardından konuşma yapan Başkan Memduh Büyükklılıç, 268 dairenin anahtar teslimini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ev sahiplerine yeni dairelerinin hayırlı olmasını diledi.

“FİLİSTİN'DE BİR VAHŞET YAŞANIYOR”

Büyükkılıç'ın açıklamasının ardından söz alan Mehmet Özhaseki, İsrail'in Filistin halkına yönelik bir katliam yaptığını söyledi. Son 1 ay içerisinde psikolojik bir mahcubiyet içerisinde olduğunu kaydeden Özhaseki, Filistin'de bir zulüm işlendiğini dile getirdi.

Yurt dışında yaşanan gelişmelerle beraber Türkiye'de de dudak uçuklatan bazı olayların olduğunu söyleyen Özhaseki, “Filistin'de bir zulüm yaşanıyor. Katliam yapılıyor. Hiçbir yerde gözyaşları bitmiyor. Dışarıda bunlar yaşanırken, içimizde de farklı olaylar yaşanıyor. Ülkemizde ise adeta dudak uçuklatan ve bizleri hayrete düşüren gelişmeler oluyor. Bunlardan dolayı son 1 ay içerisinde mahcubiyetlik yaşıyorum. Biz kendi işimizi yaparak kendi vebalimizden kurtuluyoruz. Bunun için birçok projeleri hayata geçirdik. Alt yapı çalışmalarımız bitti. 2 yıl önce yapılan TOKİ bölgesinde 22 milyon 500 bin TL yatırım yaptık. Çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 10 ev sahibine anahtarlarını teslimi etti. Törenin sona ermesinden sonra Başkan Özhaseki, bazı vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Bir vatandaşın TOKİ Mahallesi'nde bulunan Osmangazi Cami halısının yenilenmesi isteğini kabul ederek, gerekli yardımı yapacağının sözünü verdi.
Ardından Başkan Özhaseki, Büyükkılıç ve Yıldız, vatandaşa aşure ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?