4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki:'Mahkemeler birbirine düştü'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mahkemelerin birbirine düştüğünü ve neticesinde ne çıkacağını çok merak ettiklerini söyledi.


Kayseri'nin Talas ilçesinde bir spor salonu açılışının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Özhaseki, yargıda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Özhaseki, "Önce çıkan kanun, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin kapanmasıyla ilgiliydi.

İkinci çıkan yasa ise büyük şehir sınırları içerisindeki beldelerin kapatılması ve onların ilçelere semt olarak bağlanmasıyla ilgiliydi. Anayasa Mahkemesi bunu onaylamıştı. Anayasa Mahkemesi uzun ve tartışmalı geçen bir süreçten sonra, 'Evet, doğrudur' demişti.

Biz iş bitti diye biliyorduk ama yeni gelişmeler oldu. Son gelinen nokta, büyük şehirlere bağlı olan beldelerin kapatılacağı ve ilçelere yine semt olarak bağlanacağı ve seçimlere giremeyecekleridir. Bunun dışında nüfusu 2 binin altına düşen, büyük şehir sınırları dışındaki beldelerin seçime katılacakları ile ilgili bir görüş ortaya çıktı. Yargı kendi içinde müthiş bir itilafa düştü. Sıkıntılı bir ortama girildi.

Bu yaşıma geldim, ilk defa duyuyorum. Yargı birbiri hakkında karşı görüşler,
gruplaşmalarla değişik, tuhaf bir ortama doğru sürüklendi. Bu bir kaos ve sıkıntı ortamıdır. İnşallah kısa süre içerisinde bir netlik oluşur. Aslında bu büyük şehirleri ilgilendirmiyor. Şu anda kaos ortamı büyük şehirlerimizi kapsamıyor.

Bu konuda bir netliğin ortaya çıkmasını beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Bir şey olduğu zaman, 'Biz ne yapalım kardeşim, mahkeme hükmünü versin, biz de ona uyarız' derdik. İşi mahkemeye havale ederdik. Fakat şimdi mahkemeler birbirine düştü. Bunun neticesinde ne çıkacak ben de çok merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 20:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?