4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki öğrencilerle buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Arif Molu Anadolu Meslek Lisesi öğrencileriyle buluştu.

'Ayın Konuğu' programı kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Başkan Özhaseki, çocukluğundan öğrenim hayatına, belediye başkanlığından projelerine kadar birçok konuya değindiği programda, öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtladı.

Söyleşi öncesinde öğrencilerin sürpriz doğum günü pastası getirmesi karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Başkan Özhaseki, 52. yaşını, öğrencilerle birlikte doğum günü pastasını keserek kutladı.

Belediye Başkanlığı için istekli olmadığını ancak ısrarlar karşısında bu görevi kabul ettiğini belirten Başkan Özhaseki, “Bu şehrin çocuğuyum, bu topraklara borcum var, onu ödemeye çalışıyorum" sözleriyle belediye başkanlığı anlayışını ortaya koyarken, "Kafamı yastığa koyduğumda, görevimi yerine getirmenin huzuru ile uyuyabiliyorum" sözleriyle de geride kalan 14 yılın muhasebesini yaptı.

Sıcak ve samimi bir sohbet şeklinde geçen söyleşide, dünyadaki değişime ve gelişime ayak uydurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, Kayseri'yi etrafındaki şehirler arasında cazibe merkezi yapacak projeler gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi, Raylı Sistem, Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi, Cumhuriyet Meydanı, Stadyum ve diğer spor tesisleri gibi yatırım ve projelerden bahseden Başkan Özhaseki, programın son bölümünde de öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Kayserispor, Erciyesspor, sigara içme yasağı, Kayseri'ye yapılacak ikinci üniversite, Yamula Barajı, Ali Dağı ağaçlandırma çalışmaları, su tasarrufu gibi konulardan gelen soruları cevaplandıran Başkan Özhaseki, öğrencilere sağlıklı yaşam ve sosyal fert olma konusundaki düşüncelerini aktararak spor yapmalarını veya bir müzik aleti çalmalarını tavsiye etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?