4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki seçimi değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek güven tazeleyen Mehmet Özhaseki, oy oranları ve gelinen noktanın değerlendirilip irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. (KCETAŞ) Olağan Genel Kurulu öncesi bazı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Özhaseki, seçimin değerlendirilmesi ve oy oranları ile gelinen noktanın irdelenmesi gerektiğini ifade etti. Bu seçimlerde herkesin alması gerektiği dersler olduğunu kaydeden Özhaseki, "Bizim açımızdan değişen bir şey yok. Önümüzdeki günlerde seçimle ilgili geniş açıklamalarda bulunacağız. Sayın Başbakanımızın açıklamaları herhalde çok makul açıklamalardır. Herkesin seçimlerden alması gereken dersler var. Seçimler zaten bunun için yapılmaktadır" dedi.

Açılan sandıklardan çıkan oylarda erken seçime gerek olmadığı şeklinde bir okuma olduğunu da sözlerine ekleyen Özhaseki, "Vatandaşlarımız da çok net bir irade ortaya koydu. Türkiye açısından baktığımız zaman hükümetin devam etmesi, önüne bakması, çalışması ve erken seçime gerek olmadığı şeklinde bir okuma var. Ama vatandaşlar, 'Ey hükümet! Sen de şunlara dikkat et' diyor. Bundan da herkesin ders çıkarması gerekir" diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, belediyeler açısından bu seçime bakıldığında farklı bir durumun olduğunu belirtti. Geçen seferki seçim bölgeleriyle bu seferki seçim bölgelerinin farklılaştığını bildiren Özhaseki, konuşmalarına şöyle devam etti:
"Geçen dönemde yapılan seçimlerde 120 bin seçmen sayılı bir Kocasinan, 110 bin seçmen sayılı bir Melikgazi ile seçimlere girmiştik. Şimdi ise nerdeyse 600 bine yaklaşan bir seçmen sayısıyla büyükşehirde seçime girdik. Geçen sefer AK Parti girdiği seçimlerde yüzde 70 oy almamıştı. Değerlendirme yaparken bunların göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Ortalama yüzde 40 oyu olan bir yerle bu seçimlere girilmiştir. Geçen sene sadece Melikgazi ilçesi ve Kocasinan ilçesinin bir bölümünde seçime girmiştik.Şimdi ise bir üçüncü bölge daha eklendi. Bu bölgelerde hinterlant dediğimiz bölge. Hinterlantlarda bizim aldığımız oy oranı yüzde 40 civarında. Biz bunu önümüzdeki günlerde daha geniş değerlendireceğiz. Fakat bir rüzgar estiğini söylemem gerekir. Bir kısım yerlerde hizmete bağlı oy verilmediği görülmektedir. Çalışmaya, dürüstlüğe bağlı, hizmete bağlı olan yerler de var, doğru ama bir taraftan da rüzgarın estiği de doğru. Kimi seçimlerde biz rüzgarın bizi arkadan ittiğini ve koşturduğunu gördük. Kimi seçimlerde de rüzgarın hafif hafif karşıdan estiğini gördük. Bütün bunları geçtiğimiz seçim süreçlerini de gördük. Bu seçimlerde de rüzgarın hafif hafif karşıdan estiğini herkes biliyor. Şunun da bilinmesi gerekir, Kayseri halkı istikrardan, hizmetten yana oy kullandı. Yapılan çalışmaların Türkiye çapında da değerli olduğunu herkes söylüyor ve devamını böylelikle istiyorlar. Bizim üzerimize düşen de bu seçim sonuçlarını iyi okuyarak önümüzdeki günleri iyi değerlendirmektir. Çalışmaya devam edeceğiz.Bizdeki emaneti iyi bir yere götürmek için gayret edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?