5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özhaseki yeniden TKB başkanı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeniden Tarihi Kentler Birliği (TKB) başkanlığına seçildi.

İstanbul'da toplanan Tarihi Kentler Birliği'nin gündeminde başkan, encümen ve komisyon üyeleri seçimi ile panel, ödül töreni ve üyeliği düşen belediyeler ve yeni üyelik başvurunda bulunan belediyelerin konumu vardı.

İstanbul Beşiktaş MKM ve Akatlar Kültür Merkezi'nde 3 gün süren 'TKB Beşiktaş Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği'nin en öğretici, üretici ve demokratik oluşum olduğunu söyleyerek, "Bu kutlu kervan tüm hızıyla yürüyor. Bulunduğu şehirde tarihi yaşatmak, tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere sağlıklı şekilde ulaştırmak amacı taşıyan tüm belediyelerin, sivil toplum örgütleri ve diğer bazı kurumların da katılımıyla başlatmış olduğu yolculuk hedefine doğru devam ediyor" dedi.

Tarihi Kentler Birliği'nin öğretici bir oluşum olduğunu kaydeden Özhaseki, "Buradaki her toplantıda, her buluşmada, her panelde bir şeyler öğrendiğimi, kendimi bu alanda geliştirdiğimi söyleyebilirim. Bunun tüm katılımcılar için de aynı şekilde olduğuna inanıyorum. TKB aynı zamanda en üretici oluşumdur. Bu güne kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldırarak, onlarca tarihi dokuyu ve bölgeyi yaşatarak topluma, kültürel mirasımıza kazandıran, somut adımlar yapan ve iş bitiren bir kurumdur. Yine TKB, en demokratik oluşumdur. Burada en büyüğünden en küçüğüne tüm belediyelerin, belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin söz hakkı vardır, birlik ve beraberlik vardır, dayanışma vardır. Herkes, inandığı doğruları söyleyebilmiş ve bir kardeşlik havasında tartışmaya açmıştır. Ben TKB'nin bugün aramıza yeni katılan belediye başkanları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte bu kutlu yolculuğu en güzel şekilde devam ettireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

TKB MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı ikinci gün programında ise ilk olarak TKB başkanlığı, başkan vekilliği, encümen, katip üyelikler ve komisyonlar için seçim yapıldı. Tek başkan adayı olarak seçime giren ve üçüncü kez Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 1. Başkan Vekili, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'da 2. Başkan Vekili olarak belirlendi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın encümen üyesi olarak seçildiği toplantıda ayrıca Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katip üye olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu ise Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'dan oluştu.

TKB Meclis toplantısı ve üye seçimlerinin ardından 'Birikimleri ve Yeni Dönem Hedefleriyle Tarihi Kentler Birliği' konulu panel gerçekleştirildi.

"TKB BÜYÜK İŞLER BAŞARIYOR"
Bakan Günay, TKB'nin son yıllarda çok büyük gelişim gösterdiğini ve çok önemli işler yaptığına vurgu yaparak, "Bu topraklar binlerce yılda yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış. Bunlardan geriye kalan onbinlerce kültürel mirasın sahibiyiz. Bunların korunması ve kollanması yönünde hepimize görevler düşüyor. TKB bu manada çok büyük işler yapıyor. Bir heyecanla, bir iştiyakla koşturan tüm belediye başkanlarımızı kutluyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak da bize gelecek her türlü projeye destek olacağımızı, istenecek her türlü talebe cevap vermeye gayret edeceğimizi ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

TKB 'Beşiktaş Buluşması'nda ödül töreni de yapıldı. Her yıl verilen 'Uygulama', 'Proje' ve 'Metin Sözen Büyük Ödülü'ne ilave olarak bu yıl 'Süreklilik' ödülü de verildi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de katılıp ödül verdiği törende ödül alan belediyeler ve layık görüldükleri ödüller de şu şekilde oluştu:  "Metin Sözen Büyük Ödülü: İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süreklilik Ödülü: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarsus Belediyesi, Proje Ödülleri: Altındağ Belediyesi, Konak Belediyesi, Kozan Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tokat Belediyesi, Uygulama Ödülleri: Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi."
Törende ayrıca Alanya, Bergama, Eyüp, Fatih, Giresun, İnebolu, İstanbul Büyükşehir, Karşıyaka, Kütahya, Polatlı, Talas ve Yıldırım Belediyeleri'ne teşekkür belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 19:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?