4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'den Ali Dağı'nda brifing

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, düzenlediği görsel brifingle Ali Dağı'nda sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve İncesu belediye başkanlarının da katıldığı brifingde açıklamalar yapan Başkan Özhaseki, Kayseri'yi aslına döndürmeye gayret ettiklerini söyledi.

Özhaseki, "Kayseri geçmişte yeşilin ve ormanın bol olduğu bir yermiş. Şehre gelen bütün seyyahlar bu konuya dikkat çekiyorlar. Erciyes'in eteklerinde ve bu bölgelerde sık ormanlıklar varmış. Ancak zaman içinde bunlar yok olmuş. Şimdilerde biz yeniden aslına döndürmek için büyük bir gayretin içindeyiz. Şehir merkezinde yapmış olduğumuz park bahçe çalışmalarının yanı sıra şehrin etrafındaki alanlarda da ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Ali Dağı'nı eskiden olduğu gibi yeşil bir görünüme kavuşturmak için önemli adımlar attık. Bu bölgede öncelikle ağaçların düzenli ve sistemli olarak sulanması için damlama sistemi kurduk. Kilometrelerce damlama su borusu çekti. Her ağaca bu şekilde günlük 1.2 litre su veriliyor. Ali Dağı, sulama amaçlı olarak bölgelere ayrılmış durumda. Dikilen iğne yapraklı ağaçların yanı sıra huş ve akasya gibi ağaçlar bilgisayar sistemi ile periyodik olarak sulanıyor. Öyle sanıyorum ki birkaç yıl içinde burası yemyeşil bir görünüme kavuşacak" dedi.

Ali Dağı Ağaçlandırma Projesi için yaklaşık 5 milyon YTL'lik yatırım yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Özhaseki, şehre yeni yeşil alanlar kazandırmaya da devam edeceklerini ifade etti. Özhaseki, "Kuşçu Adası, Erkilet Yamaçları, Şeker Gölü ve Sarımsaklı Baraj Gölü gibi bölgelerde hem yeni yeşil alanlar oluşturacağız hem de mevcut yeşil alanları modern mesire alanı olarak düzenleyeceğiz. Bundan 15 yıl önce 600 bin metrekare olan yeşil alan miktarı günümüzde 10 milyon metrekareyi geçmiş durumda. Park sayısı da bütün ilçe ve beldeler dahil 552 adet. Bunun 45-50 tanesi önceden var olan parklar, geriye kalan 500'ün üzerindeki park bu dönemde yapılarak hizmete sunuldu" diye konuştu.

Brifingde kısa bir konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım da 4,5 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin Talas'a önemli hizmet ve yatırımlar yaptığını, ancak en önemlisinin ve kalıcı olanının ise Ali Dağı'nın ağaçlandırılması olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Bizim kendi imkanlarımızla burasını ağaçlandırmamız mümkün değildi. Başkanımız Özhaseki'nin projesi ile Ali Dağı yavaş yavaş yeşil bir görünüme kavuşuyor. Ben bunu Talas'a yapılan en önemli ve en kalıcı yatırım olarak görüyorum ve Başkan Özhaseki'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özhaseki, brifingde ayrıca Ali Dağı'nın tepesindeki kaya oyuklarının içine kafeteryalar yapılacağını, bu bölgeden dağın eteklerine de bir teleferik hattı kuracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERSİN IP: 85.104.106.xxx Tarih : 22.11.2008 14:22:15

Sayın Başkanımız SİYASETTEN BAŞKA HİÇ BİŞE YAPMIYO.DAHA Bİ RAYLI SİSTEMİ BİTERMEDİNİZ HER TARAF YAPBOZ GİBİ. STAD NE OLDU HAVALAR BOZULDU İŞ AKSADI.SEÇİMDE GÖRÜŞECEZ.