5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özhaseki'den 'Çanakkale Zaferi' mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak “Şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak en başta gelen milli görevimizdir” dedi.

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Başkan Özhaseki, Türk milletinin verdiği var olma mücadelesinin, kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümünde olduğumuzu belirterek, "Bu güzel vatan için 250 bin şehidin verildiği, eşine rastlanır bir savaş daha yoktur. Göğüs göğüse mücadelenin yaşandığı o topraklarda bugün bile hala o günlerin hatıraları canlı ve dopdolu olarak hissedilmektedir. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmışlardır. İşte bu önemli olaydan dolayı 18 Mart tarihi Şehitler Günü olarak kutlanmaya başlanmış ve şanlı Türk tarihinin bu altın sayfası gururla anılmaya başlamıştır" dedi.

Başkan Özhaseki, açıklamasının sonunda Çanakkale'de şehit düşen bütün ecdada minnet duygularını belirterek, "Onlar bu vatan için o gün canlarını verdiler, biz bugün huzur ve rahat içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Gerek Çanakkale'de gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şahadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:29:24
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 19:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?