5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özhaseki'den Kulkuloğlu'na tepki!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun açıklamalarına yanıt vererek, "Bir insan borçlanabilir ama kalkıp da 'cumhurbaşkanlığı seçimi ve transfer' falan deyip ticaretinizle karıştırırsanız ayıp olan budur" dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Özhaseki, 'Namuslu insanlar borçlarını öder' şeklindeki sözlerinin kamuoyuna eksik yansıtıldığını ve bu yüzden de yanlış anlaşıldığını ifade etti. Özhaseki, "Ben, 'Namuslu insanlar borçlarını öder' dedim. Ama insanın ödeme gücü yoksa, zora düşmüşse, ki çok insani bir haldir bu, o zaman da gider alacaklısına, 'Kusura bakma arkadaş, ben zordayım ödeyemiyorum' der. Benim söylemek istediğim buydu ancak sözlerimin kamuoyuna aktarılış şekli eksik olduğundan yanlış anlamalara sebep oldu. Bir insan borçlanabilir. Bunlar insani hallerdir, olabilecek şeylerdir. Bunu kimse ayıplayamaz, kınayamaz. Ama böyle bir durumda kalkıp da, 'Bana transfer teklifi yapıldı, Cumhurbaşkanı yüzüme bakamaz, gözünü benden kaçırır, bana baskı yapıyorlar' derseniz, 'cumhurbaşkanlığı seçimi, transfer' falan deyip ticaretinizle karıştırırsanız, ayıp olan budur. Ben bunu söylemeye çalıştım. Yoksa her insan borçlu olabilir, 'Allah yardımcısı olsun' diye hepimiz dua ederiz"
dedi.

Açıklamasında hayatı boyunca kimsenin kötülüğünü istemediğine vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Basından öğrendiğim kadarıyla AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın kiracısıymış ve davaları varmış. Benimle görüşüp anlattıklarından sonra yardımcı olmak için uğraştım. Bakın ben bir şey daha size söyleyeyim. Ömrümde hiç kimsenin kötülüğünü istememiş bir insanım. Gönül rahatlığı içerisinde bunu çok net söylüyorum. Vicdanen de çok rahatım. Bu manada Şevki Bey olsun, diğerleri olsun kötülük etmem zaten mümkün değil, ben sadece iyilik yaptım ama o arkadaşımızın da sıkıntısı var, Allah yardımcısı olsun, başka da bir şey diyemem. Benim bundan sonra o arkadaşın şahsıyla, ticaretiyle ilgili söyleyebileceğim bu kadar, bundan sonra bir cümle bile benden yorum yok. Hele hele seçim boyunca zaten bunları konuşmak doğru değil. Allah yardımcısı olsun, sıkıntısını gidersin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:52:03
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 16:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?