4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'den öğrencilere ödül

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Türkiye Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren Kılıçarslan Eğitim Kurumları öğrencilerini cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Kılıçarslan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kıranatlı, Genel Müdür Abdulvahap Özer, Özel Kılıçarslan Lisesi Müdürü Murat Tunç ve Özel Yelkenoğlu Lisesi Müdürü Mehmet Maya ile Kayseri'yi başarıyla temsil eden öğrenciler, Başkan Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Özhaseki, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "Öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu başarıda en büyük pay kendilerinin. Televizyon gibi, internet gibi vakitlerini boşa geçirtecek uğraşlardan uzak durarak, bazı fedakarlıklara katlanarak bu başarıya eriştiler. Sonrasında takdir edilecekler de öğretmenleri. Onlara yakın ilgi gösterip gayret veren ve de samimi fedakarlıklar yaparak hazırlayan öğretmenleri tebrik ediyorum. Bu başarılarının da devamını diliyorum" dedi.

Ziyaret esnasında elde edilen başarı hakkında bilgiler veren Kılıçarslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Abdulvahap Özer de, Özel Kılıçarslan Lisesi ve Özel Yelkenoğlu Lisesi öğrencilerinin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "TUBİTAK tarafından yapılan Türkiye Bilim Olimpiyatları'nda Özel Kılıçarslan Lisesi'nden Osman Aka, Bilgisayar dalında 1. oldu. Bunun yanı sıra Gökhan Kahraman Biyoloji dalında 3.'lük elde ederken, Ufuk Altunbulak'da Bilgisayar dalında mansiyona layık görüldü. Özel Yelkenoğlu Lisesi'nden Nurefşan Hasçalık da Biyoloji dalında mansiyon ödülü aldı. Kayseri'de ilk kez böyle bir başarı elde edildi. İç Anadolu Bölgesi'nde de Ankara'nın dışında bir şehir, ilk kez böyle bir başarı yakaladı. Bu başarı da herkesin olduğu kadar sizin de katkınız büyük. Bize gerekli desteği her zaman sağladınız, önümüzü açtınız. Başarıya destek oldunuz. Bu vesile ile tüm okullarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Ziyarette konuşmaların ardından Başkan Özhaseki tarafından öğrencilere birer cumhuriyet altını ile plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?