4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'den Öymen'e sert cevap

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in dünkü basın toplantısında stadyum inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamaya cevap vererek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun hafiyelik yapmasına gerek yok. Bizim her şeyimiz ortada. İstedikleri her türlü bilgi ve belgeyi kendimiz veririz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, "Kayseri'de çok numara var, yakında patlayacak. Stadyum ihalesinden iyi kokular gelmiyor. Bu işle Kılıçdaroğlu ilgileniyor" şeklindeki sözlerine Mehmet Özhaseki'den cevap geldi. Onur Öymen'in dedikodu ve duyumlar üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, bütün büyük projelerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi ortaya koymaya ve kendi belediye başkanlarının yaptıkları işlerle kıyaslamaya hazır olduklarını söyledi.

Özhaseki, "Sayın Öymen'in dünkü açıklamalarını hayretle ve şaşkınlıkla karşıladım. Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil etmiş bir şahsiyetin, nazik üslubunun dışına çıkarak dedikodu ve duyumlarla konuşmasını yadırgadım. Sanki birileri, 'Kayseri'ye kadar gelmişken şundan şundan da bahset demişler' gibi, zorlama bir üslupla stadyum projemizle ilgili hayretengiz açıklamalarda bulundu. Bizim her işimiz açık ve şeffaf şekildedir. Eğer kendileri isterlerse stadyum gibi, raylı sistem gibi büyük projelerimizle ilgili tüm bilgi ve belgeleri ortaya koymaya hazırız. Kendi belediye başkanlarının projeleriyle de bunları karşılaştırmaya hazırız. 'Kim nasıl ihale yapmış, kime vermiş, kaça mal olmuş, kaç yılda tamamlanmış?' gibi sorulara hep birlikte cevap buluruz. İzmit'te Atıksu Arıtma Tesisi kaça mal olmuş, kaç yılda yapılmış, Kayseri'de nasıl yapılmış, kaça bitirilmiş? İzmit'te Yuvacık Barajı için milyar dolarlar nasıl sokağa atılmış, Kayseri'de Yamula Barajı hangi yöntemlerle nasıl en uygun fiyata yaptırılmış? İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da veya Türkiye'nin neresinde yapılıyorsa raylı sistem projeleri kaça ihale edilmiş, Kayseri'de kaça mal oluyor? Hangisi çok daha kısa sürede bitiriliyor? İhale süreçlerini, yapım şekillerini ve akla gelebilecek her konuyu bilgi ve belgeleriyle ortaya koymaya hazırız. Bu yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun araştırma yapmasına da gerek yok. O yüzden Sayın Öymen'in bu açıklamalarını talihsizce buluyorum" ifadelerini kullandı.

15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bu dönemlerde zaman zaman solun iktidar ortağı olduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, defalarca teftişten geçtiğini kaydederek, "15 yılda binlerce ihale, yüzlerce büyük iş yaptım. Yaptığımız işler defalarca teftişten geçti, didik didik araştırıldı. Bir tek kez olsun 'yolsuzluk' var imasında dahi bulunulamadı. Hal böyleyken duyumlardan ve dedikodulardan yola çıkarak bir belediye başkanına kara çalmak, bizi zan altında bırakmaz ve küçültmez. Ama unutulmasın ki Sayın Öymen'i de büyütmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?