5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Özhaseki'nin hedefi; Erciyes Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemdeki en önemli projelerinden birinin Erciyes Projesi olduğunu belirterek, “Bu proje açılınca kendimi tutamıyorum. Erciyes denince kendimden geçiyorum. En büyük hedefim Kayseri'nin hizmet sektöründen de nasibini alması ve Erciyes Projesi'nin hayata geçmesidir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Hisarcık beldesinde vatandaşlara hitap etti. Belde halkının “büyük başkan” tezahüratları arasında konuşmasına başlayan Başkan Mehmet Özhaseki, önce Kayseri'ye yaptığı hizmetleri anlattı.

Daha sonra “Erciyes denince kendimden geçiyorum” dediği 250-300 milyon euroluk Erciyes Projesi'ni geniş geniş anlatan Başkan Özhaseki, “Yeni dönemde yapacağım en büyük işlerin başında Erciyes Projesi geliyor. Erciyes Projesi'ne 250, 300 milyon euro para harcayacağım diye anlattığımda, Kayseri'deki fetbaz takımı başladı 'yine ne oluyor', 'nereye gidiyor', 'nereye harcanıyor bu para' diye. Zaten bu projeyi gerçekleştirmek için Erciyes'in 26 milyon metrekarelik tapusunu maliyeden aldım. Hayırlı bir iş yapmak istediğinizde mani olmak isteyen o kadar çok fetbaz adam çıkıyor ki. Yeminle söylüyorum belediye başkanı olana kadar ben bu kadar fetbaz, hayırlı işe mani olmak isteyen adam olduğunu bilmiyordum. Vallahi bilmiyordum. Düşünün fetbazın biri çıkıyor, 'buranın ot florası bozulur' diye. Bir başka fetbaz çıkıyor 'göletin etrafında bu yapılaşma olmaz, çünkü buralar kıyı koruma kanununa tabi, dalgalar evi yutar' diye. Ey güzel Allah'ım. Su biraz fazla olsa kayanın üstünden akar gider. Burayı okyanus mu zannettiler. Bu sorunları aşmak için 6-8 ay uğraştık. 200 bin dolar harcayarak taslak projeyi oluşturduk, kayak pistlerinin yerini belirledik. Yapılan projeye göre insanlar teleferikle yukarı çıkacaklar. Aşağıya doğru inecekler. İndikleri yerden yine teleferik başlıyor buradan bir başka tepeye çıkacaklar. 6 tane mekanik tesisten Tekir Yaylası tarafına ulaşacaklar. Proje bittiğinde tam 160 kilometre kayak pisti çıkıyor. 5 bin yatak kapasiteli pansiyonlar çizdirdik. Gölün etrafına küçük oteller çizdirdik. Bunlarda yetmeyecek ben biliyorum. Birçok hemşehrimizin pansiyonculuğa başlayacağını zannediyorum. Niye 2 adam geliyor 200 euro. Sabah verdiğiniz bir çay, iki yumurta kırmaktan kolay ne var. Emin olun biz Kayseri mantısını orada yapsak kapışırlar vallahi. Hisarcık'ın da kaderini değiştirecek en büyük projelerden biri bu olacak. Ben ihalelere başladım. Hamdi'nin yerini, Dedemanların yerini, elektrik şirketinin yerini de yıkacağım. Kötü barakaları kaldıracağım 250-300 metre genişliğinde güzel bir pist çıkacak ortaya. Yeni yaptırdığım yere kayakçı arkadaşların dükkanlarını taşıyacağım. Kendi yaptırdığım binalara taşınacak ve kötü barakalardan kurtaracağız. Daha sonra oraya bir dağ yönetimi kuracağız. Otelciler olacak, pansiyoncular olacak, bizim belediyemiz olacak. Dışarıya onlar pazarlayacaklar, çözümle ilgili işlemleri kendileri yapacaklar, çözemedikleri yerlerde biz yardımcı olacağız. İşte bu yüzden Erciyes Projesi açılınca kendimi tutamıyorum. Erciyes denince kendimden geçiyorum. İnşallah bu projemiz aşamalı olarak hayata geçtiğinde organize sanayi bölgesinden çok daha fazla katma değer sağlayacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?