4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'nin Kandil mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak Müslümanların kandilini tebrik etti.

Mesajında, içinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allah'a yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığına dikkat çeken Başkan Özhaseki, gün gün Ramazan Ayı'na yaklaşmanın sevincini yaşadıklarını kaydederek, “Ramazan'ın müjdecisi olan üç aylardan Recep Ayı'nın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk'a ulaştığı Miraç Gecesi'ni idrak ediyoruz. Bu yolculuğa benzer manevi bir yolculukla inanan insanların da dua ve ibadetleriyle Allah'a ve O'nun engin rahmetine ulaşmak için kutlu bir yolculuğa çıkmalarını diliyorum” dedi.

Böylesine mübarek gecelerde kendimiz, ailemiz ve yakınlarımızın yanı sıra tüm insanlık için de dua edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, niyaz ve yalvarışların insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını dileyerek, “Bu gece hep beraber toplumun birlik ve beraberliği için, ülkemizin huzur ve selameti için dua edelim. Umulur ki Cenab-ı Hakk, yapılan dua ve niyazlar hürmetine bizi merhametinden mahrum etmez. Düşkünlerin kurtulması, hastaların şifa bulması, huzursuzlukların sona ermesi için bu gecenin büyük fırsat olduğunu unutmayalım ve bu fırsatı iyi değerlendirelim" şeklinde ifade etti.

Başkan Özhaseki mesajında son olarak da Kayserili hemşerilerinin kandilini tebrik ederek, "Bu vesile ile tüm Kayserili hemşerilerimizin Miraç kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?