4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Özhaseki'ye Alman konuk

Almanya'nın Remscheid Belediye Başkanı Beate Wilding, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 8 bin Kayserili'nin yaşadığı Almanya'nın Remscheid kentinden bir grup sosyal kuruluş yöneticisi ile birlikte Kayseri'yi tanımaya geldiklerini belirten Beate Wilding, çok sıcak ilgi ve yakınlıkla karşılandığını belirtti.

Wilding, "Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Burada çok sıcak dostlukla ve ilgiyle karşılandık. Bunun için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sonrasın da Remscheid'da yaşayan 8 bin Kayserili'nin kucak dolusu selamını iletiyorum. Şehrimizde yaşayan Kayserililer'in doğup büyüdüklerin yerleri görmek ve tanımak için buraya geldik" dedi.

Başkan Özhaseki ise konuşmasında Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihi olduğunu ifade ederek, "Burada onlarca medeniyet hüküm sürmüş. Kayseri, bunlardan kalan çok sayıda eserin yer aldığı tarihi bir şehirdir. Burada ticaret ön plandadır ve bugün de dışarı çıktığınızda büyüklü küçüklü yüzlerce dükkan görürsünüz. Bunun yanında Kayseri, hayırseverler şehridir. Son 10 yıl içinde hayırseverleri şehrimize kazandırdığı eserlerinin toplam maliyeti 500 milyon dolar civarındadır. Sizleri, huzur şehri olan Kayseri'de görmekten memnunluk duydum" diye konuştu.

Özhaseki, daha sonra günü anısına Alman Başkan Wilding'e KAYMEK kursiyerleri tarafından hazırlanmış cam boyama bir şekerlik hediye etti. Alman Başkan Wilding ise Başkan Özhaseki'ye Remscheid'i tanıtan bir katalog ve şehir bayrağı takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 22:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?